Bravčová krkovička s údeným rebrom a zapečeným syrom
Foto: brnko23
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
60 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
4 kúsky |
|
700 g |
|
1,5 dcl |
|
1 lyžička |
|
pol lyžičky |
|
pol lyžičky |
|
pol lyžice |
|
1 lyžička |
|
|
|
100 g strúhaný |
|
1 lyžica |
|
1 hlávka |
|
1 kocka |
|
Postup
-
1
Marináda Korenie,papriku,oregano,rascu,vňať,bujón a nadrobno nakrájaný alebo pretlačený cesnak dáme do mysky spolu s olejom a premiešame.
- 2
Umyté mäsko z oboch strán trošku osolíme,vložíme do vymasteného pekáča spolu s rebierkami a zalejeme marinádou.Zakryjeme a vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 170°C cca 45-60 minút (podľa toho aké sú hrubé rezne).Občas polejeme výpekom a keby bolo treba,tak podlejeme vodou,ale ja som nepodlieval.Keď je mäsko mäkké,tak ho dáme jemne zapiecť,krkovičku posypeme syrom a zapečieme. Podávame s varenými zemiakmi a kyslou uhorkou. Ja som si dal uhorky také štiplavé,že som mal na čele kropaje :-) Prajem Vám dobrú chuť!
- 3
A nakoniec to treba spláchnuť pivkom ;-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu