Bravčová krkovička s údeným rebrom a zapečeným syrom

brnko23 - fotkabrnko23, 25. júna 2011
Bravčová krkovička s údeným rebrom a zapečeným syrom
Foto: brnko23
4
porcie
10 minút
príprava
60 minút
na 170 °C

Suroviny

4 kúsky
700 g
1,5 dcl
1 lyžička
pol lyžičky
pol lyžičky
pol lyžice
1 lyžička
100 g strúhaný
1 lyžica
1 hlávka
1 kocka




Postup

  1. 1

    Marináda Korenie,papriku,oregano,rascu,vňať,bujón a nadrobno nakrájaný alebo pretlačený cesnak dáme do mysky spolu s olejom a premiešame.

  2. 2

    Umyté mäsko z oboch strán trošku osolíme,vložíme do vymasteného pekáča spolu s rebierkami a zalejeme marinádou.Zakryjeme a vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 170°C cca 45-60 minút (podľa toho aké sú hrubé rezne).Občas polejeme výpekom a keby bolo treba,tak podlejeme vodou,ale ja som nepodlieval.Keď je mäsko mäkké,tak ho dáme jemne zapiecť,krkovičku posypeme syrom a zapečieme. Podávame s varenými zemiakmi a kyslou uhorkou. Ja som si dal uhorky také štiplavé,že som mal na čele kropaje :-) Prajem Vám dobrú chuť!

  3. 3

    A nakoniec to treba spláchnuť pivkom ;-)

Diskusia k receptu

orchidea
Zase môžem vyskúšať niečo nové z krkovičky, robievam ju často a rada a vyskúšala som už viac receptov z Varechy, určite urobím aj tento.
brnko23
presne tak,treba skúšať všetko.kto nevyskúša,nevie...:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia