Hruškovo– čokoládový koláč s mandľovým likérom

sandra - fotkasandra, 27. októbra 2009
8
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

250 g
6 ks
250 g
3 PL
1 PL
75 g
125 g
50 g
3 PL
150 g




Postup

  1. 1

    Žĺtky vyšľaháme so 125 g cukru, vmiešame likér, kakao, krupicu, mandle a na kocky nakrájané hrušky. Bielky vyšľaháme so zvyšným cukrom a opatrne ich vmiešame do cesta.

  2. 2

    Cesto vlejeme do tortovej formy a pečieme pri teplote 200 stupňov Celzia 45 minút.

  3. 3

    Po vychladnutí potrieme zohriatym džemom, polejeme čokoládovou polevou a nakoniec posypeme mandľovými lupienkami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia