Foto: mitzy
Tento recept som našla na zadnej strane špaldovej múky. Všetkým veľmi chutil, preto uverejňujem. V pôvodnom recepte boli špenátové listy, ktoré som doma ale Zobraziť celý popisTento recept som našla na zadnej strane špaldovej múky. Všetkým veľmi chutil, preto uverejňujem. V pôvodnom recepte boli špenátové listy, ktoré som doma ale nemala. Nahradila som si takto špenát pórom a šampiňónmi. Myslím, že akákoľvek zeleninka, ktorá sa dáva bežne napríklad na pizzu bude na koláči chutiť super.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Vymiesime si hladké cesto z múky, vajca, kyslej smotany, zmäknutého masla, soli, kypriaceho prášku. Miesto kyslej smotany môžeme použiť biely jogurt. Cesto na 30 minút ho uložíme na chladné miesto.
- 2
Cesto dáme do vymastenej a omúčenej tortovej formy alebo okrúhleho plechu. Naň navrstvíme pór, paradajky, papriku a šampiňóny. Do oleja si vytlačíme cesnakové struky, pridáme korenie, bazalku a soľ a pierkami nanesieme na zeleninu a huby. Posypeme nastrúhaným syrom a dáme piecť na 30 minút na 200 stupňov do vyhriatej rúry.
- 3
Pozor na pršteky :) Koláč sa papá teplý no nie horúci.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ano presne ta :)