Bezlaktózová žemľovka

bonpari - fotkabonpari, 14. januára 2012
Bezlaktózová žemľovka
Foto: bonpari

Keďže na klasickej žemlovke si už pochutnávať nemôžem, myslela som si, že sme sa navždy rozlúčili. Potom som objavila jeden recept na vareche, upravila si ho podľa seba a teraz sa jej neviem dojesť.

15 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny


Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jablká zbavíme šupky, nastrúhame na hrubom strúhadle a ochutíme škoricou a škoricovým cukrom.

  2. 2

    Biele tofu rozmrvíme v miske vidličkou a rozmiešame s vanilínovým cukrom. Aby bolo vláčnejšie a nie také suché a hrudkové pridáme trošku sójového mlieka.

  3. 3

    Plátok toastového chleba natrieme jemnou vrstvičkou bezlaktózového masla, prípadne rastlinným tukom. Nato navrstvíme tofu a posypeme strúhanými jablkami. Prikryjeme druhým plátkom chleba, ktorý bol taktiež potretý maslom. Ja zvyknem toasty potierať maslom ešte aj zvonka, no iba tak, aby sa vyplnili dierky v chleba, teda úplne minimálne. Potom sú chrumkavejšie a majú krajšiu farbu.

  4. 4

    Takto pripravené v podstate sendviče dám klasicky zapiecť do toastovača. Ak sú náhodou málo sladké, posypem už hotové práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
@liama skus si upiect vlastny chlebik, aj ked bez bielej muky bude hutnejsi a iny, to je jasne, no mozno sa ti z neho podaria urobit taketo toasty, teda zemlovky :)

Pridaj komentár k receptu: