Foto: bonpari
Keďže na klasickej žemlovke si už pochutnávať nemôžem, myslela som si, že sme sa navždy rozlúčili. Potom som objavila jeden recept na vareche, upravila Zobraziť celý popisKeďže na klasickej žemlovke si už pochutnávať nemôžem, myslela som si, že sme sa navždy rozlúčili. Potom som objavila jeden recept na vareche, upravila si ho podľa seba a teraz sa jej neviem dojesť.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Jablká zbavíme šupky, nastrúhame na hrubom strúhadle a ochutíme škoricou a škoricovým cukrom.
- 2
Biele tofu rozmrvíme v miske vidličkou a rozmiešame s vanilínovým cukrom. Aby bolo vláčnejšie a nie také suché a hrudkové pridáme trošku sójového mlieka.
- 3
Plátok toastového chleba natrieme jemnou vrstvičkou bezlaktózového masla, prípadne rastlinným tukom. Nato navrstvíme tofu a posypeme strúhanými jablkami. Prikryjeme druhým plátkom chleba, ktorý bol taktiež potretý maslom. Ja zvyknem toasty potierať maslom ešte aj zvonka, no iba tak, aby sa vyplnili dierky v chleba, teda úplne minimálne. Potom sú chrumkavejšie a majú krajšiu farbu.
- 4
Takto pripravené v podstate sendviče dám klasicky zapiecť do toastovača. Ak sú náhodou málo sladké, posypem už hotové práškovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/male-zemlovky-za-desat-minut/22...
a ja @Irenaw strasne moc dakujem, lebo vdaka nej si opat raz mozem pochutnavat na tejto dobrote..