Plnený zubáč

Adam Czirák
šéfkuchár hotela Družba v Demänovskej Doline, 13. augusta 2010
Plnený zubáč
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie

Suroviny

1 ks
180 g
250 ml
2 ks
2 ks
1 ks
1 ks
2 lyžice
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Zubáča aj s kožou vykostíme a pripravíme filé. Plošne zrežeme časť mäsa tak, aby z neho na koži zostala asi 0,5 cm vrstva. Mäso a cibuľu zomelieme na mäsovom mlynčeku, zmiešame s chlebom, ktorý sme predtým namočili v mlieku, s vajcom a maslom, osolíme, okoreníme a všetko dvakrát zomelieme.

  2. 2

    Pripravenú plnku uložíme na filé, zvinieme do rolády a rozporciujeme. Dno pekáča vyložíme plátkami pokrájanej očistenej surovej cvikly a na kolieska pokrájanej mrkvy a cibule.

  3. 3

    Na zeleninu poukladáme kúsky plneného zubáča. Zalejeme vodou, pridáme posekaný cesnak a dusíme asi hodinu. Hotové porcie uložíme na misu spolu s dusenou zeleninou.

  4. 4

    NÁŠ TIP: K zubáčovi môžeme osobitne podávať varené zemiaky posypané posekaným kôprom a paradajkovú omáčku.

Diskusia k receptu

bozulka
Zubáč ,už ani neviem ako vyzerá,ale dala by som si...Občas si dáme v Rybárni a to potom neviem ako....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia