Plnený zubáč
Adam Czirák
šéfkuchár hotela Družba v Demänovskej Doline, 13. augusta 2010
šéfkuchár hotela Družba v Demänovskej Doline, 13. augusta 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Zubáča aj s kožou vykostíme a pripravíme filé. Plošne zrežeme časť mäsa tak, aby z neho na koži zostala asi 0,5 cm vrstva. Mäso a cibuľu zomelieme na mäsovom mlynčeku, zmiešame s chlebom, ktorý sme predtým namočili v mlieku, s vajcom a maslom, osolíme, okoreníme a všetko dvakrát zomelieme.
- 2
Pripravenú plnku uložíme na filé, zvinieme do rolády a rozporciujeme. Dno pekáča vyložíme plátkami pokrájanej očistenej surovej cvikly a na kolieska pokrájanej mrkvy a cibule.
- 3
Na zeleninu poukladáme kúsky plneného zubáča. Zalejeme vodou, pridáme posekaný cesnak a dusíme asi hodinu. Hotové porcie uložíme na misu spolu s dusenou zeleninou.
- 4
NÁŠ TIP: K zubáčovi môžeme osobitne podávať varené zemiaky posypané posekaným kôprom a paradajkovú omáčku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu