
Diabolské placky s kačacím perkeltom
Z kačacích pŕs odstránime kožu a nakrájame ich na kúsky. Uvaríme perkelt. Nadrobno pokrájanú cibuľu...

Polopečený šalát s rybkou
Snažila som sa zachovať aj fainovú chuť pečenej zeleniny a tiež veľkú časť vitamínov.

Ovsené vafle
Norsko je zname aj svojimi vaflami... bud na nejakej oslave vonku alebo v praci si v...

Papriková nátierka
Pôvodný recept je z časopisu Vlasta, ktorý pravidelne kupovala moja bývalá kolegyňa a mňa pravidelne nahovárala...

Rumové praclíky
Všetky suroviny na cesto zmiesime a necháme v chlade odpočívať asi 1 hod. Potom cesto rozvaľkáme na...

Maková bašta
Toto je asi jediná torta/zákusok ktorý robievam zásadne z klasickej múky. Zo špaldovej by to asi...

Kaša „lentil dahl“ k jahňaciemu lýtku na zelenine
Fantázia, radosť, vášeň... dnes už tieto tri ingrediencie nechýbajú ani v prílohovej kuchyni...

Pečené zemiaky
Už neviem odkiaľ mám recept ale je chutný aj keď príprava trvá dlho. Pripravujem ich k hoci...

Brokolicovo-syrová inšpirácia
Som syrožrútka a zeleninová maniačka. Túto variantu som si pripravila ako chuťovku na záver dňa.

Dusená tekvica s jablkami
Jablká pridávam do mnohých jedál a vždy sa mi osvedčili totiž jablko zjemňuje chuť a tak skúšam....

Zemiakové placky s údeným
Určite ešte máte aj vy nejaké údené mäsko od Veľkej noci, lebo u mňa sa ešte...

Šalát z cukín na grécky spôsob
Cukiny a cibuľky očistíme, umyjeme a pokrájame. Opečieme dozlata a primiešame olivový olej, víno,...

Orechovo-škoricové záviny so slivkami
Tento recept som našla v nemeckom časopise zameranom na vegetariánsku stravu. Koláčiky vyzerali nádherne, tak...

Ankine šatôčky
Recept som dostala od mojej dobrej susedy, ktorá už nie je medzi nami. kOLáčIKY Sú...

Cestoviny s fantastickou omáčkou
Na masle opražíme na pásiky pokrájanú salámu. Prilejeme šľahačkovú smotanu rozmiešanú s bujónom, 2 tavené...

Bábovka čokoládová
Nabudúce budem vedieť že mám dať viac čokolády , ale ináč jej nič nechýbalo.

Torta s marcipánom
Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a zmäknutým maslom do penista. Po lyžiciach pridávame preosiatu múku...

Čatní po Slovensky RADULIENKE
V záhradke urodené rajčiny, rozrastená mäta, od sesternice takmer prezreté slivky, od výbornej kamarádky...

Plnka s mrkvovou a reďkovkovou vňaťou
Mrkvovú vňať zatiaľ u nás konzumoval len náš domáci ušatý miláčik. Nakoľko to väčšinou nestíha všetko...

Krekry z kože a pena z laloka
Bravčovú kožu umyjeme a nožom očistíme prípadné nečistoty. Nakrájame na menšie kocky a varíme asi hodinu. Scedíme...

Trio puding
Banán si pokrájeme na kolieska jahody umyjeme a prekojíme na polovice, ale môžeme nechať aj celé....

Záhradnícka polievka
Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, ktorú zalejeme vývarom z kostí (alebo bujónom rozpusteným vo vode),...

Grilovaná treska s malinovou omáčkou
Tresku si nakrájame na menšie kúsky. Na každú porciu rátame s tromi kúskami ryby, takže...

Orechové gulôčky
Gulôčky sú veľmi šikovne hotové a zvládne ich aj začínajúca gazdinka. Sú skvelé ako pohostenie pre...

Hydinová nátierka
Túto mäsovú nátierku máme veľmi radi. Ak aj vy si chcete spestriť olovrant alebo raňajky, ...

Torta tak trošku bezlaktózy :D
Upečieme si 2 biele korpusy podľa http://varecha. pravda. sk/recepty/piskotova-ovocna-torta-fotorecept/26445-recept. html nechame vychdnúť

Cuketové carpaccio a wasabi pyré k tuniakovi
Tuniaka očistíme a rozrežeme na 4 rovnaké časti. Osolíme, okoreníme a obalíme v podrvenom zelenom...

Tvarohová nátierka
Túto rýchlu, jednoduchú pomazánku zvládne každý. Kozí tvaroh máme vždy domáci a je náš obľúbený...