večerný produkt s použitím zbytku obedňajšej fučky :-)
príprava
na 200 °C
Suroviny
900 g |
|
100 g |
|
300 ml |
|
300 ml |
|
1 bal. |
|
3 PL |
|
1 PL |
|
podľa potreby |
|
3 čl |
|
1 PL |
|
4 PL |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Zhnetieme suroviny ručne tak,aby sa nám vytvorilo hutnejšie,nelepivé cesto,ktoré sa oddeľuje od misky.Cesto necháme podkysnúť na teplom mieste ,musí zdvojnásobiť objem,dáme na plech,kde ešte odpočíva.Vyhriatú rúru na 210 st. máme pripravenú,cesto potrieme studenou vodou,opatrne vložíme plech tak,aby nám nakysnuté cesto nespľaslo ( stalo sa mi,že som ťukla o rošt a zostal chlebík ubitý ) Po 10 min. znížime na 200 st. a dopekáme podľa potreby asi 35 min.Znova ho potrieme studenou vodou a vložíme na chvíľu do už vypnutej rúry.Vytvorí sa lesklá kôrka.Chlebík necháme vychladnúť na prírodnom dreve.
- 2
výsledný produkt,ktorý s husacou masťou či domácimi škvarkami patrí medzi naše lahôdky
- 3
s domácimi škvarkami
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Očistené surové zemiaky dáme variť do studenej vody. Vody dáme iba toľko, aby zemiaky boli len ponorené. Rozvarené zemiaky v tejto vode roztlačíme varechou a za stáleho miešania zasýpame múkou, až kým sa neutvorí hustá kaša. Kašu trochu povaríme a podávame s cibuľkou opraženou na masti.
Najlepšia je opečená na panvici do chrumkava.