Foto: marcy
večerný produkt s použitím zbytku obedňajšej fučky :-)
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Zhnetieme suroviny ručne tak,aby sa nám vytvorilo hutnejšie,nelepivé cesto,ktoré sa oddeľuje od misky.Cesto necháme podkysnúť na teplom mieste ,musí zdvojnásobiť objem,dáme na plech,kde ešte odpočíva.Vyhriatú rúru na 210 st. máme pripravenú,cesto potrieme studenou vodou,opatrne vložíme plech tak,aby nám nakysnuté cesto nespľaslo ( stalo sa mi,že som ťukla o rošt a zostal chlebík ubitý ) Po 10 min. znížime na 200 st. a dopekáme podľa potreby asi 35 min.Znova ho potrieme studenou vodou a vložíme na chvíľu do už vypnutej rúry.Vytvorí sa lesklá kôrka.Chlebík necháme vychladnúť na prírodnom dreve.
- 2
výsledný produkt,ktorý s husacou masťou či domácimi škvarkami patrí medzi naše lahôdky
- 3
s domácimi škvarkami
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Očistené surové zemiaky dáme variť do studenej vody. Vody dáme iba toľko, aby zemiaky boli len ponorené. Rozvarené zemiaky v tejto vode roztlačíme varechou a za stáleho miešania zasýpame múkou, až kým sa neutvorí hustá kaša. Kašu trochu povaríme a podávame s cibuľkou opraženou na masti.
Najlepšia je opečená na panvici do chrumkava.