Slaný koláč s tofu a horčicou fotorecept

elixir - fotkaelixir, 13. októbra 2013
Slaný koláč s tofu a horčicou (fotorecept)
Foto: elixir

Slaný koláč s krémovou plnkou sviežej horčicovo-kyselkavej chuti s bylinkami.

2
porcie
65 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

100 g
50 g
40 ml
Plnka:
200 g
1 PL
0,5 PL
1 PL
1 strúčik
6 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Z múky, tuku, vody a soli si vymiesime cesto, ktoré následne dáme na hodinu chladiť do chladničky.

    Slaný koláč s tofu a horčicou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do mixéra dáme rozmrvené tofu, citrónovú šťavu, horčicu, olej, cesnak, kurkumu, soľ a čierne korenie, vymixujeme do hladka.

    Slaný koláč s tofu a horčicou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cibuľku pokrájame na drobno a opražíme. Primiešame k tofu zmesi.

    Slaný koláč s tofu a horčicou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po hodine cesto vyberieme z chladničky, rozvaľkáme, dáme do foriem, prikryjeme papierom na pečenie a zaťažíme, pečieme 10 minút.

    Slaný koláč s tofu a horčicou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po 10 minútach odstránime záťaž i papier na pečenie a na cesto rozotrieme plnku, obložíme paradajkami prekrojenými na polovice a posypeme bazalkou. Pečieme ešte ďalších 20 minút.

    Slaný koláč s tofu a horčicou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ozdobíme podľa nálady a podávame.

    Energetická hodnota (1 porcia) cca: 2 203kJ
    Bielkoviny: 21g
    Sacharidy: 45g
    Tuky: 30g

    Slaný koláč s tofu a horčicou (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

jamarlen
hýriš nápadmi:) a trochu aj tukmi...možno si mohla dať do cesta avokádo namiesto tuku a vody..no asi by sa to pekne predražilo, ak sú v berlíne tiež také drahé miniavokáda, ako tu/asi 88. akosť sa tu predáva za euro/
elixir
@izka dakujem za pochvalu :) @jamarlen avokado by som rada, len moj sa prezehnava ked pocuje slovo avokado... aj ked poviem, ze ved to nebude citit v jedle ani, aj tak nechce :) no ale taketo jedla s vela tukom casto netreba jest a raz za cas sa to prezit da:)
mirkamt
@elixir vyjde, prosím ťa, monožstvo cesta a plnky do okrúhlej formy s priemerom 27 cm?
elixir
@mirkamt ja som piekla v malých formách s priemerom 13 cm, takže Tebe na 27 cm formu by malo byť treba približne 3x viac surovín.
elixir
@mirkamt prepáč, pomýlila som sa, malo by stačiť 1,5 krát viac celkových surovín... :( počítala som to len pre jednu formičku.
eviana
@elixir , dievča, Ty máš fakt skvelé nápady, vynikajúci recept, ukladám, chválim, hviezdičky všetky čo sú k dispozícii máš u mňa istých... tlieskam, aj za ako vždy úžasné foto :)
salinka
Čo to používaš na zaťaženie cesta? To patrí k tým formičkám? Koláč veľmi lákavý, chutil by mi.
elixir
@salinka :) sú to formičky s vyberateľným dnom, mala som ešte dve navyše a z nich dno som použila na zaťaženie papiera...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia