Foto: elixir
Slaný koláč s krémovou plnkou sviežej horčicovo-kyselkavej chuti s bylinkami.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Z múky, tuku, vody a soli si vymiesime cesto, ktoré následne dáme na hodinu chladiť do chladničky.
-
2
Do mixéra dáme rozmrvené tofu, citrónovú šťavu, horčicu, olej, cesnak, kurkumu, soľ a čierne korenie, vymixujeme do hladka.
-
3
Cibuľku pokrájame na drobno a opražíme. Primiešame k tofu zmesi.
-
4
Po hodine cesto vyberieme z chladničky, rozvaľkáme, dáme do foriem, prikryjeme papierom na pečenie a zaťažíme, pečieme 10 minút.
-
5
Po 10 minútach odstránime záťaž i papier na pečenie a na cesto rozotrieme plnku, obložíme paradajkami prekrojenými na polovice a posypeme bazalkou. Pečieme ešte ďalších 20 minút.
-
6
Ozdobíme podľa nálady a podávame.
Energetická hodnota (1 porcia) cca: 2 203kJ
Bielkoviny: 21g
Sacharidy: 45g
Tuky: 30g
Diskusia k receptu