Nepečená tvarohová roláda s lyofilizovanými višňami
foodblogerka, 15. januára 2024
Foto: Martina Gromová
Výborná šťavnatá roláda z piškót s tvarohovým krémom a mrazom sušenými višňami. Skvelý zákusok bez pečenia, ktorý si zamilujete.
porcií
príprava
Suroviny
200 g |
|
150-200 ml |
|
Krém: | |
500 g |
|
250 g |
|
250 g |
|
pár kvapiek (bourbon) |
|
Okrem toho: | |
1 bal. |
|
1 bal. (v prášku) |
|
150 ml |
|
Postup
-
1
Višňovú šťavu nalejeme do misky. Plech vystelieme potravinárskou fóliou. Piškóty z oboch strán namáčame do šťavy a ukladáme na plech vo dvoch radoch vedľa seba tak, aby sa dotýkali špičkami. Nenamáčame ich priveľmi, pretože potom roláda môže popraskať.
- 2
Na krém vyšľaháme všetky suroviny, čokoládu pridávame roztopenú a vychladenú. Krém nanesieme na piškóty. Jeden okraj krému po celej dĺžke posypeme lyofilizovanými višňami. Odložíme na 4–12 hodín do chladničky.
- 3
Potom zrolujeme do tvaru rolády, začíname od strany, kde máme višne, prenesieme na tanier a odbalíme z fólie. Ozdobíme parížskou šľahačkou vyšľahanou s mliekom a lyofilizovanými višňami.
Tiež tvarohová roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu