Nepečená tvarohová roláda
Nepečená tvarohová roláda

Nepečená tvarohová roláda s lyofilizovanými višňami

Martina Gromová
foodblogerka, 15. januára 2024
Nepečená tvarohová roláda s lyofilizovanými višňami
Foto: Martina Gromová

Výborná šťavnatá roláda z piškót s tvarohovým krémom a mrazom sušenými višňami. Skvelý zákusok bez pečenia, ktorý si zamilujete.

6
porcií
20 (+ chladenie) minút
príprava

Suroviny

200 g
150-200 ml
Krém:
500 g
250 g
250 g
pár kvapiek (bourbon)
Okrem toho:
1 bal.
1 bal. (v prášku)
150 ml




Postup

  1. 1

    Višňovú šťavu nalejeme do misky. Plech vystelieme potravinárskou fóliou. Piškóty z oboch strán namáčame do šťavy a ukladáme na plech vo dvoch radoch vedľa seba tak, aby sa dotýkali špičkami. Nenamáčame ich priveľmi, pretože potom roláda môže popraskať.

  2. 2

    Na krém vyšľaháme všetky suroviny, čokoládu pridávame roztopenú a vychladenú. Krém nanesieme na piškóty. Jeden okraj krému po celej dĺžke posypeme lyofilizovanými višňami. Odložíme na 4–12 hodín do chladničky.

  3. 3

    Potom zrolujeme do tvaru rolády, začíname od strany, kde máme višne, prenesieme na tanier a odbalíme z fólie. Ozdobíme parížskou šľahačkou vyšľahanou s mliekom a lyofilizovanými višňami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia