Plnený baklažán

tedko - bez fotkytedko, 23. septembra 2010

Tento recept som videla v televízii a hneď na druhý deň som ho vyskúšala a veľmi nám chutil.

10 minút
príprava
25 minút
na 150 °C

Suroviny

1 ks
1 ks
1 ks
2 ks
100 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Baklažán vydlabeme,dužinu pokrájame na kocky.Na panvicu dáme trocha oleja a opražíme cibuľu,cenak a pridáme dužinu baklažánu,papriku nakrájanú na kocky a nakoniec rajčiny olúpané a nakrájané na kocky.Po chvíli dusenia zalejeme rozšľahanými vajíčkami.Osolíme,okoreníme a naplníme baklažán,posypeme syrom a dáme zapiecť.

Diskusia k receptu

kathie
Nestáva sa Vám pri príprave baklažánu, že zostane horký? Ja som ho robila asi dvakrát a nikdy nám veľmi nechutil. Viem, že by sa mal posoliť pred prípravou, aby sa "vypotil", ale nezostane potom presolený? Ďakujem:)
tedko
Nie zatial sa mi to nestalo,vôbec nič s ním nerobím,ale tiež mi
niekto hovoril že sa mu to stalo.
mariam
Ja baklažán pred jeho prípravou nakrájam alebo len prekrojím,podľa toho čo chcem ďalej robiť,osolím ho a nechám minimálne pol hodinu aby pustil šťavu.Potom ho opláchnem na sitku a trochu osuším.Takto nebude horký,ani presolený.
brigita
Poznám je to vyborné, odporúčam vyskúšať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia