Foto: bogar
pre mňa horúca novinka :) a veľmi chutná ...
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
450 g |
|
1 ks |
|
10 strúčikov |
|
100 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
na vymastenie pekáča |
|
Palacinky (alebo vaše obľúbené cesto): | |
|
|
|
|
štipka |
|
|
|
|
|
na vysmážanie |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
do menšieho hrnca som si dala maslo,na jemno som nakrájala cibuľku ....
-
2
popražila som to do zlata a...
-
3
pridala som nerozmrazený špenát a "topila" som ho na miernom ohni...
-
4
medzitým som si prichystala cesnak :) ....
-
5
Keď bol špenát úplne rozmrazený a odparila sa prebytočná voda pridala som korenie - čierne, soľ, vegetu a pretlačený cesnak... mne sa zdala masa veľmi hustá tak som ju jemne rozriedila smotanou..nechala som to prevrieť a odstavila som masu z ohňa :) ...
-
6
začala som si pripravovať palacinky, každý má svoj vlastný recept na palacinky, preto neuvádzam presné gramáže,keďže sama som ich robila od oka... :) potrebujeme cca 8-10 palaciniek podľa výšky zapekacej misy...
-
7
po dopečení palaciniek som si vymastila sklo maslom a začala vrstviť palacinky a špenátovú zmes....
-
8
na spodok som uložila palacinky, na nich zmes....
-
9
na zmes si znovu uložíme dve palacinky a potrieme opäť zmesou ... opakujeme postupne až do výšky pekáča...
-
10
zhruba na predposledné poschodie som naukladala kúsky zvyšnej šunky a iba na jednu stranu torty, keďže moja kamarátka je vegetariánka ....nakoniec vrchná časť má byť palacinková.... prikryjeme druhou časťou misy a dáme do rúry zapekať zhruba na 40-45 min....
-
11
po vybratí zapekacej misy posypeme tortu syrom a necháme ho rozpustiť... už mimo rúry, keďže nemám rada obschnutý a zapečený syr.... tortu odporúčam nechať vychladnúť a tak krájať , nie za horúca. Dá sa jesť aj za studena..s kyslou smotanou, zeleninkou či len čistú . chuť je výnimočná...prajem dobrú chuť...
Diskusia k receptu