Torta na grilovačku

tkatka - fotkatkatka, 25. mája 2011
Torta na grilovačku
Foto: tkatka

Včera sme grilovali a pripravila som 2 torty, jedna bola nepečená a druhá s krémom. Prepáčte ale fotiť som už nestíhala lebo som to Zobraziť celý popisVčera sme grilovali a pripravila som 2 torty, jedna bola nepečená a druhá s krémom. Prepáčte ale fotiť som už nestíhala lebo som to musela stihnúť do hodiny.

15
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
3 ks
3 PL
3 PL teplá
3 PL
1 PL
1/2 bal.
Krém s vaječným likérom:
120 g
250 ml
100 g
Na poťahovanie:




Postup

  1. 1

    Cesto: Vajcia rozdelíme, z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky s práškovým cukrom a teplou vodou vyšlaháme, pridáme múku, kakao a prášok do pečiva. Potom primiešáme tuhý sneh z bielok. Do silikónovej formy vlejeme cesto a upečieme na 180 °C za 30 minút. Kím sa pečie cesto pripravýme krém.

  2. 2

    Plnka: Náplň vyšlaháme so smotanou na šľahanie, potom pridáme maslo a šľaháme ďalej. (V návode sa píše mlieko ale ja som to vyšľahala so smotanou na šľahanie).

  3. 3

    Príprava: Keď cesto vychladlo vodorovne prekrojíme a naplníme krémom, zakrijeme korpusom a natieráme vrch i boky. Falošný marcipán rozvaľkáme a dáme na tortu. Ozdobíme podľa fantázei. Ja som veľmi nemala čas na zdobenie lebo už hostia boli u nás.

    Torta na grilovačku - obrázok 3
  4. 4

    Takto vyzerá nakrájané.

    Torta na grilovačku - obrázok 4
  5. 5

    A tu môžeme vidieť torty na stole :)

    Torta na grilovačku - obrázok 5

Diskusia k receptu

ancicka
Nič v zlom,ale ja by som na grilovačku tortu nepiekla...SI DOBRá!
evanaaa
NO, mne by na tej grilovačke asi stačila len tá torta. Ak by som mala kombinovať grilované so sladkým, tak by som sa nevedela rozhodnúť na čo mám chuť. Ale na slávnostnú chvílu sa hodí, je pekná.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia