Kurací satay v žltom melóne

Andrej Takáč
šéfkuchár hotela Patriot v Skalici, 23. januára 2011
Kurací satay v žltom melóne
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

400 g
8 cl
2 cl
2 ks menšie
1 dl




Postup

  1. 1

    Melón rozkrojíme na polovice, odstránime jadierka a čiastočne vydlabeme dužinu, ktorú neskôr použijeme. Z oboch polovíc melónu zrežeme spodnú časť tak, aby stabilne stáli. Kuracie prsia nakrájame na tenšie dlhé rezančeky, osolíme a okoreníme. Napichujeme ich na ozdobné napichovadlá alebo špajdle, nasekané na 10 cm dlhé kusy. Jeden rezanček na jednu špajdľu, a to tak, že napichujeme striedavo, aby vznikla vlnovka (sataj).

  2. 2

    Naukladáme do nádoby a potrieme marinádou, ktorú pripravíme zmiešaním kokosového likéru, rumu a olivového oleja. Necháme asi 30 minút odstáť, prudko orestujeme a dopečieme v rúre sedem minút. Vydlabanú dužinu z melóna nakrájame na približne rovnaké kúsky a prudko orestujeme spolu so zvyškom marinády.

  3. 3

    Do stredu taniera položíme vydlabaný melón, čiastočne naplníme orestovanou dužinou a dookola ponapichujeme pripravené sataje alebo melón čiastočne prekryjeme odrezanou spodnou časťou, do ktorej ponapichujeme sataje.

Diskusia k receptu

vcelka
O kuracie prsia sa u nás doma veru nikto netrhá, nuž ale skúsim takto zaujímavo...
tinca
skvelý rcp na párty, zaijímavá kombinácia kokosový likér, rum, olej




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia