Kurací satay v žltom melóne
šéfkuchár hotela Patriot v Skalici, 23. januára 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Melón rozkrojíme na polovice, odstránime jadierka a čiastočne vydlabeme dužinu, ktorú neskôr použijeme. Z oboch polovíc melónu zrežeme spodnú časť tak, aby stabilne stáli. Kuracie prsia nakrájame na tenšie dlhé rezančeky, osolíme a okoreníme. Napichujeme ich na ozdobné napichovadlá alebo špajdle, nasekané na 10 cm dlhé kusy. Jeden rezanček na jednu špajdľu, a to tak, že napichujeme striedavo, aby vznikla vlnovka (sataj).
- 2
Naukladáme do nádoby a potrieme marinádou, ktorú pripravíme zmiešaním kokosového likéru, rumu a olivového oleja. Necháme asi 30 minút odstáť, prudko orestujeme a dopečieme v rúre sedem minút. Vydlabanú dužinu z melóna nakrájame na približne rovnaké kúsky a prudko orestujeme spolu so zvyškom marinády.
- 3
Do stredu taniera položíme vydlabaný melón, čiastočne naplníme orestovanou dužinou a dookola ponapichujeme pripravené sataje alebo melón čiastočne prekryjeme odrezanou spodnou časťou, do ktorej ponapichujeme sataje.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu