Biely vodopád pod kuracími nočkami na paradajkovej omáčke fotorecept

eva53 - fotkaeva53, 12. apríla 2013
Biely vodopád pod kuracími nočkami na paradajkovej omáčke (fotorecept)
Foto: eva53

Japonci dali týmto cestovinám bez sacharidov, ktoré sú vlastne zeleninou v tvare cestovín a ako bonus núkajú kulinársky zážitok s minimom kalórií, pomenovanie biely Zobraziť celý popisJaponci dali týmto cestovinám bez sacharidov, ktoré sú vlastne zeleninou v tvare cestovín a ako bonus núkajú kulinársky zážitok s minimom kalórií, pomenovanie biely vodopád. Možno preto, že sa kĺžu dole hrdlom ľahúčko , tak ako sa spenená biela pena vodopádu kĺže po kameňoch ....

2
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

200 g rezne
1 ks
10 ml
1/2 ks
200 g
1 PL
450 g
štipka alebo cukor
1/2 ČL
1 PL
1/2 ČL z vínneho kameňa




Postup

  1. 1

    Pripravíme suroviny a ideme na vec

    Biely vodopád pod kuracími nočkami na paradajkovej omáčke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Otvoríme obal cestovín, vylejeme konzervačnú tekutinu,poriadne prepláchneme pod tečúcou vodou , vložíme do studenej vody a zabudneme na ne .

    Biely vodopád pod kuracími nočkami na paradajkovej omáčke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na cibuľovom základe pripravíme klasickú paradajkovú omáčku zo sekaných paradajok. Samozrejme bez zápražky

    Biely vodopád pod kuracími nočkami na paradajkovej omáčke (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kuracie prsia rozmixujeme s vajíčkom, pridáme podľa chuti soľ, korenie, kto má rád majoránku alebo tymián

    Biely vodopád pod kuracími nočkami na paradajkovej omáčke (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme ovsenné otruby jemne mleté,prášok do pečiva ( ja používam z vínneho kameňa) a trocha guarovej gumy na zahustenie hmoty

    Biely vodopád pod kuracími nočkami na paradajkovej omáčke (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    2 kávovými lyžičkami formujeme malé noky, ktoré dáme dusiť do paradajkovej omáčky

    Biely vodopád pod kuracími nočkami na paradajkovej omáčke (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pod pokrievkou dusíme a dusíme, kým sú noky mäkké

    Biely vodopád pod kuracími nočkami na paradajkovej omáčke (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Biely vodopád ( japonský názov pre shirataki) nasucho opražíme na panvici, kým sa odparí voda z preplachovania , čo trvá cca 2-3 minúty

    Biely vodopád pod kuracími nočkami na paradajkovej omáčke (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Kuracie noky ochutíme čerstvou alebo mrazenou bazalkou, podľa chuti prisladíme stéviou alebo cukrom ( hmotnosť redukujúci stravníci na cukor zabudnú) a zjemníme lyžicou nízkotučnej rastlinnej smotany

    Biely vodopád pod kuracími nočkami na paradajkovej omáčke (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Hostina s veľmi malým množstvom kalórií môže začať.............dobrú chuť

    Biely vodopád pod kuracími nočkami na paradajkovej omáčke (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

eva53
to je recept pre dukanky, preto tie otruby, ale skúšala som už aj bez a noky boli v pohode, nerozpadávali sa , shirataki kupujem v eshope , nechcem robiť reklamu,ale vygugli si a nájdeš
eva53
@mijaita , udon sú tiež výborné, kupujem v zdravej výžive .....no neviem čo by japonci povedali na môj privátny recept, keď tam nie je sójová omáčka , možno by im nechutilo :-)
tiginko
práveže som hľadala, teda priznám sa zatiaľ len tak zbežne a u nás som našla len jeden. Preto sa pýtam. Bežne tu každý odporúča obchody a zverejňuje linky, tak ma prekvapuje tvoje tajnostkártvo. Ale nevadí, keď budem mať čas, určite si poradím. Veľmi pekne ďakujem
mijaita
@eva53 nevim co jsou dukanky, ale hned mi to bylo podezrele! :-) Jasne ze to bez otrub pujde, delam ruzny masovy nocky do mexickych polivek. @tiginko jak pise eva, dej si vas "zoznam.sk" , zadej nazev a hledej obchod. prodavaji i pytlikovy, ja mam rada tohle sypaci. No a mam to kousek do japonskyho obchodu pana Okamůry :-)
2010
No globalizacia... len dakedy je problem ze spekulanti sa toho chytia a sa snazia rychlo zarobit na dacom novom inom , ci je to zelena kava, africke mango atd. alebo shirataki.Ked chcete lacnejsie = to iste tak je lepsie kupit v cinskom obchode pod povodnym menom Konnyaku, lebo tato rastlina sa pestuje starocia v celej azii a pouziva sa aj na vyrobu tradicnych zele cukrikov ale aj ako prehanadlo, ale naozaj nema skoro ziadne kalorie :-)
eva53
recept sa dá spraviť aj s ryžovými cestovinami, dokonca si ho viem predstaviť aj so zemiakami - príloha podľa chuti a možností, len to už nebude o tom že je v ňom minimum kalórií.....ale zase, medzi nami, nie všetci si rátajú kalórie ,niektorí nemusia a niektorí nechcú :-)
eva53
tak teda tie zemiakové rezance nemajú chybu, aj sa divím ako mi mohol tento recept uniknúť, už ho mám v KK




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia