Biely vodopád pod kuracími nočkami na paradajkovej omáčke fotorecept
Foto: eva53
Japonci dali týmto cestovinám bez sacharidov, ktoré sú vlastne zeleninou v tvare cestovín a ako bonus núkajú kulinársky zážitok s minimom kalórií, pomenovanie biely Zobraziť celý popisJaponci dali týmto cestovinám bez sacharidov, ktoré sú vlastne zeleninou v tvare cestovín a ako bonus núkajú kulinársky zážitok s minimom kalórií, pomenovanie biely vodopád. Možno preto, že sa kĺžu dole hrdlom ľahúčko , tak ako sa spenená biela pena vodopádu kĺže po kameňoch ....
porcie
príprava
Suroviny
200 g rezne |
|
1 ks |
|
10 ml |
|
1/2 ks |
|
200 g |
|
1 PL |
|
450 g |
|
štipka alebo cukor |
|
1/2 ČL |
|
|
|
|
|
|
|
1 PL |
|
1/2 ČL z vínneho kameňa |
|
Postup
-
1
Pripravíme suroviny a ideme na vec
-
2
Otvoríme obal cestovín, vylejeme konzervačnú tekutinu,poriadne prepláchneme pod tečúcou vodou , vložíme do studenej vody a zabudneme na ne .
-
3
Na cibuľovom základe pripravíme klasickú paradajkovú omáčku zo sekaných paradajok. Samozrejme bez zápražky
-
4
Kuracie prsia rozmixujeme s vajíčkom, pridáme podľa chuti soľ, korenie, kto má rád majoránku alebo tymián
-
5
Pridáme ovsenné otruby jemne mleté,prášok do pečiva ( ja používam z vínneho kameňa) a trocha guarovej gumy na zahustenie hmoty
-
6
2 kávovými lyžičkami formujeme malé noky, ktoré dáme dusiť do paradajkovej omáčky
-
7
Pod pokrievkou dusíme a dusíme, kým sú noky mäkké
-
8
Biely vodopád ( japonský názov pre shirataki) nasucho opražíme na panvici, kým sa odparí voda z preplachovania , čo trvá cca 2-3 minúty
-
9
Kuracie noky ochutíme čerstvou alebo mrazenou bazalkou, podľa chuti prisladíme stéviou alebo cukrom ( hmotnosť redukujúci stravníci na cukor zabudnú) a zjemníme lyžicou nízkotučnej rastlinnej smotany
-
10
Hostina s veľmi malým množstvom kalórií môže začať.............dobrú chuť
www.amazon.com/House-Shichimi-Togarashi-0-59-Oz/dp/B00...
Nudle UDON zkus, to je vodopad !:-)
diky za recept
varecha.pravda.sk/recepty/zemiakove-rezance-qing-jiao-tu-...