Hydinová roláda

redakcia - fotkaredakcia, 21. júla 2009
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 g
4 ks
 viazanička
2 strúčiky
10 ks
 viazanička
2 vetvičky
3 PL
3 PL
 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme, osušíme a zľahka naklepeme. Potom ho rozložíme na pracovnej doske, osolíme, okoreníme čiernym a karí korením.

  2. 2

    Na vrchnej časti paradajok narežeme nožom krížik, zalejeme ich vriacou vodou a ošúpeme, zbavíme jadier a nakrájame na kocky.

  3. 3

    Ošúpanú cibuľku nadrobno nasekáme. Očistený cesnak najemno rozotrieme. Fenikel očistíme, odstránime koštiaľ a nakrájame ho na prúžky. Olivy nasekané nadrobno. Bylinky opláchneme, vyžmýkame a tiež nadrobno nasekáme.

  4. 4

    Všetky prísady potom zmiešame s vajcom a strúhankou. Zmesou potrieme morčacie prsia, pritom však necháme asi 2 cm široký okraj čistý.

  5. 5

    Nakoniec mäso stočíme do rolády a špirálovite ho ovinieme kuchynskou niťou a zviažeme. Roládu napichneme na špajľu a pečieme na grile asi hodinu.

  6. 6

    Pritom ju často otáčame, pravidelne potierame olejom a občas posypeme rozmarínom. Nakoniec necháme upečenú roládu chvíľu odpočívať, až potom ju nakrájame na plátky a podávame.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre