Kysnuté tvarohové srdiečka fotorecept
Foto: luwinka
Dnes som upiekla tieto tvarohové srdiečka.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
400 g |
|
200 ml vlažné |
|
20 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
štipka |
|
2 PL |
|
1 ČL (do kvásku) |
|
Plnka: | |
250 g |
|
podľa potreby |
|
Na posypanie: | |
|
|
Na potretie: | |
|
Postup
-
1
Najskôr si urobíme kvások. Do menšej nádoby rozdrobíme droždie, pridáme 1 čaj lyž. cukru. Zalejeme 1 dcl vlažného mlieka. Necháme nakysnúť. Do veľkej misy dáme múku, maslo, soľ, kryštálový cukor, vykysnutý kvások a zvyšok mlieka. Vypracujeme cesto, ktoré necháme 35 minút kysnúť zakryté utierkou.
-
2
Cesto nám pekne vykyslo.
-
3
Na pomúčenej doske ho vyvaľkáme na hrúbku asi 1 cm. Potom formičkou v tvare srdiečka z neho povykrajujeme srdiečka, ktoré v dlaniach vyťapkáme, aby boli väčšie.
-
4
Plnka: Tvaroh vymiešame nahladko s cukrom a začneme ho lyžičkou dávať na spodnú časť vykrojeného srdiečka.
-
5
Prikryjeme vrchnou časťou srdiečka a kraje prstom zatlačíme po celom obvode.
-
6
Zoberieme formičku, ktorú položíme na pripravené srdiečko.
-
7
Zatlačíme a vykrojíme srdiečko.
-
8
Takto to má vyzerať.
-
9
Plech vyložíme mastným papierom a poukladáme srdiečka, ktoré potrieme olejom. Pečieme vo vyhriatej rúre 35 minút na 200 stupňov.
-
10
Upečené po vrchu potrieme olejom.
-
11
Necháme mierne vychladnúť a posypeme ich po vrchu práškovým cukrom.
-
12
:-)
Diskusia k receptu