Stehienka na francúzsky spôsob
Ladislav Belák
šéfkuchár hotela Havrania*** v Zázrivej , 4. októbra 2016
šéfkuchár hotela Havrania*** v Zázrivej , 4. októbra 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
4 ks spodné |
|
600 ml |
|
30 g (rozmarín, tymian, kôpor, pažítka, petržlenová vňať) |
|
400 g |
|
250 g |
|
3 strúčiky |
|
2 ks |
|
podľa potreby |
|
|
|
|
Postup
-
1
Kuracie stehná stiahneme z kože, urestujeme na masle (na polovici dávky), pridáme pokrájanú červenú cibuľu, restujeme a zalejeme červeným vínom. Pridáme cesnak, bylinky, bobkový list a pomaly dusíme približne 40 minút. Počas dusenia podlievame vývarom alebo vodou.
- 2
Mäso vyberieme, do šťavy pridáme zvyšok masla a omáčku miernym varom zredukujeme, kým nebude hustá. Podávame napríklad s pečenými zemiakmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu