Amarantový puding bez lepku
Nechce sa vám vypekať? Nevadí, tento dezert je bez pečenia, stačí ho len trochu povariť. Je to rýchly dezert bez lepku, ktorý máte raz dva hotový. Už ste niekedy ochutnali amarantový puding? Amarant má vysoký obsah kvalitných bielkovín, vlákniny, minerálnych látok a nenasýtených mastných kyselín. Ak pečiete bezlepkové pečivo, či koláče, skúste niekedy pridať za lyžičku amarantu a prekvapí vás jeho pozitívny účinok.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
300 ml |
|
1 ks (celá) |
|
1 ČL |
|
2 PL |
|
50 g |
|
50 g (čerstvé) |
|
2 PL |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Mlieko vylejeme do menšieho hrnca, pridáme škoricu, vanilkový a kokosový cukor a necháme zovrieť. Akonáhle mlieko zovrie, odsunieme hrniec z ohňa a pomaly do mlieka vsypávame amarantovú múku, pričom neprestávame miešať (ideálne metličkou, aby sa nespravili hrudky).
- 2
Uvarený puding nalejeme do pohárikov alebo misiek (táto dávka vystačí na dve porcie). Môžeme ho ozdobiť čerstvým ovocím a amarantovými perličkami.
Tiež puding:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu