Amarantový puding bez lepku

novalim - fotkanovalim, 10. februára 2018. Komerčný recept.
Amarantový puding bez lepku
Foto: novalim

Nechce sa vám vypekať? Nevadí, tento dezert je bez pečenia, stačí ho len trochu povariť. Je to rýchly dezert bez lepku, ktorý máte raz Zobraziť celý popisNechce sa vám vypekať? Nevadí, tento dezert je bez pečenia, stačí ho len trochu povariť. Je to rýchly dezert bez lepku, ktorý máte raz dva hotový. Už ste niekedy ochutnali amarantový puding? Amarant má vysoký obsah kvalitných bielkovín, vlákniny, minerálnych látok a nenasýtených mastných kyselín. Ak pečiete bezlepkové pečivo, či koláče, skúste niekedy pridať za lyžičku amarantu a prekvapí vás jeho pozitívny účinok.

4
porcie
15 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 ml
1 ks (celá)
1 ČL
2 PL
50 g
50 g (čerstvé)
2 PL




Postup

  1. 1

    Mlieko vylejeme do menšieho hrnca, pridáme škoricu, vanilkový a kokosový cukor a necháme zovrieť. Akonáhle mlieko zovrie, odsunieme hrniec z ohňa a pomaly do mlieka vsypávame amarantovú múku, pričom neprestávame miešať (ideálne metličkou, aby sa nespravili hrudky).

  2. 2

    Uvarený puding nalejeme do pohárikov alebo misiek (táto dávka vystačí na dve porcie). Môžeme ho ozdobiť čerstvým ovocím a amarantovými perličkami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia