Plnené šampiňónové hlavičky fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 28. februára 2014
Plnené šampiňónové hlavičky (fotorecept)
Foto: gordonko

toto muselo byť dobré .... huby u nás jem iba ja , ale Zobraziť celý popistoto muselo byť dobré .... huby u nás jem iba ja , ale po tomto sa zaprášilo bleskovo ....jedli aj tý čo huby vždy odmietajú

30 minút
príprava
35 minút
na 170 °C

Suroviny

16 ks
3 ks
1 ks
 (alebo Nitran)
1
16 tenkých plátkov
1 bal




Postup

  1. 1

    potrebné suroviny

    Plnené šampiňónové hlavičky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    vyloupneme nožičku , žampion zovrieme do dlane a opatrne kávovou ližičkou vydlabeme vnútrajšok

    Plnené šampiňónové hlavičky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    osmahneme cibuli do sklovita a pridáme na kúsky pokrájanú salámu

    Plnené šampiňónové hlavičky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pridáme vydlabané zo žampionou a pokrájané nožičky . osolíme , okoreníme peprom aj paprikou

    Plnené šampiňónové hlavičky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pridáme a roztopíme tavený syr

    Plnené šampiňónové hlavičky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    pridáme vajíčka a spravíme praženicu a potom som pridal najemno pokrájaný pór

    Plnené šampiňónové hlavičky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    touto zmesou naplníme vydlabané hlavičky

    Plnené šampiňónové hlavičky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    na naolejované dno sklenenej misy dáme predvarené zemiaky , na ne poukladáme naplnené žampiony a na každý položíme plátok slaniny

    Plnené šampiňónové hlavičky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    zakryjeme a dáme zapiecť do trúby 170°C asi 25 - 30 min. , potom odkryjeme a dopekáme asi 5 minut

    Plnené šampiňónové hlavičky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    ako prílohu som mal zemiakovú kašu a zemiaky spod žampionú ...chutilo

    Plnené šampiňónové hlavičky (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

anka22
výborný receptík, robím tak isto len nedávam por, nabudúce skúsim s pórikom
eviana
Skvelé jedlo a krásne foto ... neodolateľné :)
pusta
krásny a chutný recept :-)
*****
zvoncek
pekne nafotené a okomentované, už len keby internet prenášal k fotkám aj tú vôňu, ale aj tak mi slinky tečú
ela77
na foto č.2 je záber na očistený žampion, ako je to vlastne s nimi? Treba stiahnuť vrchnú šupku z nich, či nie? Niekto ju dáva dolu , niekto nie.
gubics
@ela77 ,nemusia sa olúpať šampiony, len poriadne umyť,tu v Luxembourgu predávajú k tomu aj také okrúhle štetce (kefky), vyzarejú ako kedysi štetce na holenie, len sú širšie a kratšie.Šampiony sa môžu jesť surové, preto nie je potrebné ich dlho piecť, lebo samotná plnka je už upečená. Ja som to tiež nevedela, len s tým prišla dcéra z USA, a odvtedy, keď robíme z nich šalát, tak sa robia zo surových. UPOZORNENIE surové huby neskúšajte jesť z ostatných druhov, vzťahuje sa to len na šampiony. Robím takéto plnené šampiony, vtedy si kupujem tie najvňčšie hlávky, a do hotovej plnky ešte zamiešam posekanú petržlenovú vňať, ale nedávam pór.Keďže je plnka už hotová, tak ju pečiem len kým sa mi rozpustí na nich postrúhaný syr. Dobre, že si mi ich pripomenula, skúsim to aj s tým tvojim receptom, určite budú výborné.
yogicek
Platí to to isté, čo pri Tvojej šampiňónovej hustej polievke.
ela77
@gubics , vďaka za výborný výklad, také by mali byť hlavne komentáre k jedlám nie len chvály ale aj poučenia a vlastné skúsenosti a @Gordonko tebe vďaka za recept. Len škoda , že doma mám žampiony najradšej ja, ale po jednej zlej skúsenosti s hubami (samozrejme s inými) ich asi zbytočne dlho robím, zbytočne z nich dávam preč aj to čo by som nemusela, ale som konečne rada, že som strach z húb prekonala a okrem hľadania ich už konečne aj znovu konzumujem.
gubics
Len na jednu vec nezabúdajte, predsa sú to len huby, tak ich podľa možnosti už nezohrievajte,uvariť podľa možnosti len toľko, koľko sa hneď po príprave aj skonzumuje. (Priznám sa, že som ich už jedla aj zohrievane -boli cez noc v chladničke- ale tak by sa konzumovať nemali.)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia