Foto: libusa57
Je to môj výtvor, experimentujem, no je to podobné klasickej karfiolovej iba možno postup a ingrediencie sú iné. Milujeme túto polievku celá rodina.
5-6
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
Suroviny
1 ks stredne veľký |
|
3 ks čerstvá |
|
1/3 ks |
|
1 ks malá |
|
1 porcia |
|
1 ČL čerstvo mleté |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 PL panenský |
|
1 dl |
|
Postup
-
1
Cibuľku nakrájanú na drobnučko popražíme krátko na oleji a pridáme na drobno rozporcovaný karfiol, mrkvu na kolieska a zeler stonkový. Jednu stonku na drobno nakrájanú, popražíme spolu s cibuľkou. Podlejeme vodou, iba tak aby sa dusilo a dusíme 10 minút.
- 2
Osolíme, dodáme čierne korenie a vegetu. Zalejeme vodou podľa toho, aké to chceme mať husté a necháme variť 30 min.
- 3
Keď je všetko mäkké a uvarené rozhrabarkujeme na menšie kúsky koľko sa dá, pridáme mlieko a petržlenovú vňaťku a necháme prevrieť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ale jiste je dobra, kdyz zapomenes dat vegetu :-)