Sladká motýlia torta

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 15. júna 2015
Sladká motýlia torta
Foto: droetker

Komerčný recept

16
porcií
40 minút
príprava
20 minút
na 180/160 °C

Suroviny

Na cesto:
4 ks
150 g
1 bal.
100 g
2 ČL zarovnané
50g
20 g
Na ovocnú náplň:
500 g
150 ml
1 bal. (à 40 g)
50 g
Na smotanovú náplň:
100 g
250 g
400 g
50 g
1 bal.
100 ml
Na ozdobenie:
1 bal.
1 ks




Postup

  1. 1

    Ešte potrebujeme: tortovú formu (Ø 26 cm), papier na pečenie

  2. 2

    Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia, cukor a vanilínový cukor elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni do peny. Premiešame múku s kypriacim práškom, škrobom a kakaom a preosejeme. Ručne krátko vmiešame do peny. Cesto nalejeme do vymastenej, múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

  3. 3

    Elektrická rúra: 180 °C, Teplovzdušná rúra: 160 °C , Plynová rúra: stupeň 3

  4. 4

    Upečený korpus necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke.

  5. 5

    Na prípravu ovocnej náplne olúpeme kivi a pokrájame na kocky. Spolu so 100 ml vody uvedieme do varu. Premiešame zlatý klas s cukrom a zvyšnou vodou, primiešame k variacemu sa ovociu a necháme prejsť varom.

  6. 6

    Na prípravu smotanovej náplne nasekáme čokoládu na malé kúsky. Smotanu na šľahanie vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dotuha. Jogurt zmiešame s cukrom. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu a vmiešame do jogurtu. Pridáme šľahačku, nasekanú čokoládu a zľahka ručne zamiešame.

  7. 7

    Vychladnutý korpus dvakrát pozdĺžne rozrežeme. Na spodný diel nanesieme ovocnú náplň a vytvarujeme do kupoly tak, aby zostal 1 cm voľný okraj. Na náplň pritlačíme prostredný diel korpusu, zľahka pritlačíme a potrieme polovicou smotanovej náplne. Položíme posledný diel korpusu a potrieme zvyšnou smotanovou náplňou. Tortu uložíme do chladničky a necháme najmenej 2 hodiny stuhnúť.

  8. 8

    Na ozdobenie použijeme tubičky a podľa obrázku spoločne s kivi ozdobíme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia