Sladká motýlia torta
Foto: droetker
Komerčný recept
porcií
príprava
na 180/160 °C
Suroviny
Na cesto: | |
4 ks |
|
150 g |
|
1 bal. |
|
100 g |
|
2 ČL zarovnané |
|
50g |
|
20 g |
|
Na ovocnú náplň: | |
500 g |
|
150 ml |
|
1 bal. (à 40 g) |
|
50 g |
|
Na smotanovú náplň: | |
100 g |
|
250 g |
|
400 g |
|
50 g |
|
1 bal. |
|
100 ml |
|
Na ozdobenie: | |
1 bal. |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Ešte potrebujeme: tortovú formu (Ø 26 cm), papier na pečenie
- 2
Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia, cukor a vanilínový cukor elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni do peny. Premiešame múku s kypriacim práškom, škrobom a kakaom a preosejeme. Ručne krátko vmiešame do peny. Cesto nalejeme do vymastenej, múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
- 3
Elektrická rúra: 180 °C, Teplovzdušná rúra: 160 °C , Plynová rúra: stupeň 3
- 4
Upečený korpus necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke.
- 5
Na prípravu ovocnej náplne olúpeme kivi a pokrájame na kocky. Spolu so 100 ml vody uvedieme do varu. Premiešame zlatý klas s cukrom a zvyšnou vodou, primiešame k variacemu sa ovociu a necháme prejsť varom.
- 6
Na prípravu smotanovej náplne nasekáme čokoládu na malé kúsky. Smotanu na šľahanie vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dotuha. Jogurt zmiešame s cukrom. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu a vmiešame do jogurtu. Pridáme šľahačku, nasekanú čokoládu a zľahka ručne zamiešame.
- 7
Vychladnutý korpus dvakrát pozdĺžne rozrežeme. Na spodný diel nanesieme ovocnú náplň a vytvarujeme do kupoly tak, aby zostal 1 cm voľný okraj. Na náplň pritlačíme prostredný diel korpusu, zľahka pritlačíme a potrieme polovicou smotanovej náplne. Položíme posledný diel korpusu a potrieme zvyšnou smotanovou náplňou. Tortu uložíme do chladničky a necháme najmenej 2 hodiny stuhnúť.
- 8
Na ozdobenie použijeme tubičky a podľa obrázku spoločne s kivi ozdobíme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu