
Francúzske rezne
Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme, poprášime múkou a na rozpálenom oleji opečieme z oboch strán...

Rybie ragú
Rybie mäso pokvapkáme citrónovou šťavou, necháme chvíľu odpočinúť a potom ho nakrájame na väčšie kocky, ...

Španielska bravčovo– hovädzia pochúťka
Hovädzie a bravčové mäso pokrájame na plátky, vyklepeme ich, osolíme a okoreníme.

Hubové palacinky
Z prísad urobíme cesto, ktoré necháme 10 – 15 minút postáť. Na rozohriatom oleji upečieme...

Pravý chlapský steak
Mäso očistíme, potrieme olejom a posypeme korením. Takto pripravený steak necháme odležať v chladničke 2...

Plnené králičie karé a palacinkové mešce
Karé z králika je najjemnejšie mäsko. Vždy, keď máme králikov, karé vyrežem a pripravím...

Marinované kačacie prsia s pomarančom
Marináda: Kačacie prsia očistíme, kožu nakrojíme, postupne k nim pridávame všetky ostatné suroviny. Nakoniec všetko spolu...

Fast food po mojom alebo bageta trochu inak
často dostávam na starosti moju malú sesterničku a bratranca, sú to krásne deti, plné energie...

Baklažánový strapec
Rada pozerám na youtube rôzne recepty. A veľmi sa mi páčil recept na pečený baklažán, ...

Zapekaná kuracinka prikrytá syrovou perinkou
Zapekaciu misu vymastíme maslom a rozložíme na ňu nakrájanú cibuľu.

Čokoládové keksy
...

Vianočná šošovicová polievka
Typicky vianočná polievka, ktorá sa v našej rodine varí už 3. generáciu :-)

Vanilková tofu zmrzlina s rumovými hrozienkami
Deň vopred si niekoľkokrát umyjeme hrozienka a namočíme ich v rume.

Biele tiramisu
Rozpustite bielu čokoládu vo vodnom kúpeli a nechajte vychladnúť. Oddeľte žĺtky od bielkov. Žĺtky zmiešajte s...

Tvarohovo-pomarančové koláčiky
Tieto koláčiky si určite zopakujem aj na sviatky, sú výborné.

Panenka – Čermeľ – so zelerovohubovou omáčkou
„Inkvizičný senát“ na Varecha. sk ma pre takto upraveného bravčového „zajačika“ asi poženie pred súd svojej prísnej...

Cookie Monster makrónky
Najskor som si preosiala praskovy cukor a mandlovu muku. Bielky izbovej teploty som zacala slahat s krystalovym...

Avokádová nátierka
Ani si nepamätám kedy som prvýkrát jedla avokádo. Ale pamätám si, že sme si ho...

Zubáč na paprikovom pyré, pečené zemiakové plátky
Recept vznikol v Kolibe Tri Studičky a jeho vznik inšpirovali dve veci: Chytenie zubáča na Liptovskej Mare,...

Šalátová polievka s kôprom zo zaváraného šalátu
Tento rok som mala veľa krásneho šalátu, tak som zavárala niečo aj na zimu. viem,...

Naši utopení
Túto záležitosť máme veľmi radi a často si ju aj pripravujeme, najlepšie vo veľkom množstve, ...

Pečené chvosty homára s romain šalátom
Na slávnostný obed som tentoraz pripravil jedlo finančne „náročnešie“. No veď ale peniaze si hen do...