Pudingový zákusok
Pudingový zákusok

Holandské rezy fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 17. marca 2018

Sviatočný zákusok vhodný aj pre veľkonočných kúpačov.

20
porcií
60 minút
príprava
4x7 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
60 g
160 g
2
4 PL
1 KL
100 ml
Krém:
600 ml
2 bal.
250 g
250 g
2 bal.
1 PL holandské
Poleva:
200 g
1 PL
250 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hladkú múku som preosiala, pridala štipku soli a urobila jamku pre tekutú medovú hmotu.

    Holandské rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V miske som nad parou nechala roztopiť maslo, med a cukor. Keď sa všetko roztopilo, pridala som vajcia a sódu a všetko zmiešala. Túto hmotu som zamiešavala do múky, napokon som pridala smotanu. Tieto suroviny spolu presne podľa receptu sú výborné a netreba nič pridávať, naviac je z toho dobre miesiteľné aj vaľakateľné cesto.

    Holandské rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Všetko som zmiesila a vypracovala hladké nelepivé cesto. S cestom sa veľmi dobre pracuje. Cesto som rozvážila na 4 rovnaké časti. Netreba nechať odpočívať ihneď sa dá s ním pracovať.

    Holandské rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    S minimálnym podsypaním takmer bez múky som ho vyvaľkala priamo na pečiacom papieri.

    Holandské rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Všetky 4 cestá vyvaľkané. Pred pečením som ho popichala vidličkou.

    Holandské rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekli sa 7 min. Treba dávať pozor, lebo sa rýchlo upečú a prepečené cesto nebude absorbovať vlhkosť z krému a bude suché a lámavé. Vždy to robím tak, že upečené pláty ukladám na seba aj s papierom, aby som zabránila vysušeniu plátov pokiaľ ich naplním.

    Holandské rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pripravila som krém. V mlieku som vymiešala pudingy a uvarila hustú kašu, ktorú som nechala vychladiť. Pokiaľ sa chladila, vymiešala som maslo s cukrom do peny.

    Holandské rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Postupne som po lyžici pridávala vychladnutú kašu. Napokon som pridala rumovú arómu a všetko vyšľahala.

    Holandské rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Krém som rozdelila na 2 časti.

    Holandské rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Jeden krém som vrátila do mixéru a pridala som k nemu kakao a dobre vymiešala. Do bieleho krému som vmiešala 2 vanilkové cukry. Uložila oba krémy do chladničky.

    Holandské rezy (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Zostavila som koláč. Na spodok som dala prvý plát a natrela som ho horúcim džemom. Na džem som natrela kakaový krém. Položila som druhý plát.

    Holandské rezy (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Druhý plát som natrela čerešňovým džemom tak, že som do horúceho džemu pridala v deci vode vymiešaný Zlatý klas a uvarila hustý lekvár a ešte horúci som ho vyliala na druhý plát cesta. Položila som tretí plát cesta na lekvár.

    Holandské rezy (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Tretí plát som natrela horúcim lekvárom a natrela bielym krémom.

    Holandské rezy (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Biely krém som zakryla posledný plátom a ako bežne robím zaťažila 4 kg múky a uložila na noc do chladničky.

    Holandské rezy (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Druhý deň som urobila polevu a poliala som koláč a nechala stuhnúť.

    Holandské rezy (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    Krájala som horúcim nožom na rezy. Prajem vám dobrú chuť.

    Holandské rezy (fotorecept) - obrázok 16
Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu