Šťavnaté trojfarebné jaderníky paprík na raňajky fotorecept
Foto: sracz
Ďalší z mojich pôvodných variantov pre praktické využitie paprikových jaderníkov na voňavý rcp. Zaručený úspech, ak obľubujete rýchle raňajky „na vidličku“, s mnohými Zobraziť celý popisĎalší z mojich pôvodných variantov pre praktické využitie paprikových jaderníkov na voňavý rcp. Zaručený úspech, ak obľubujete rýchle raňajky „na vidličku“, s mnohými možnosťami obmien a doplnkov. Určite si aj Vy nájdete svoj osobný najobľúbenejší spôsob použitia jaderníkov a potom ním obohatíte aj našu stránku Varecha.sk!
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
75 g (prerastená) |
|
250 - 300 g |
|
1 zväzok (s vňaťou) |
|
2 - 3 PL (čerstvé) |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
2 ks (čerstvé) |
|
Postup
-
1
než začneme, ešte úvodnú zostavu ingrediencií
-
2
pokrájanú prerastanú údenú slaninu opražíme na rajnici a čas využijeme na pokrájanie jaderníkov a koruniek paprík troch farieb
-
3
na zlatohnedé opražené kúsky slaniny uložíme pokrájané kúsky zvyškov paprík, premiešame a restujeme ~ 2÷3´na ½mäkko!!!
-
4
zostavu osolíme a okoreníme čerstvo mletým čiernym korením, priložíme pokrájaný zväzok mladej čerstvej zelenej cibuľky; opäť premiešame a restujeme ďalšie ~ 2÷3´ tentoraz ale na ¾mäkko!!! Z čerstvých vajíčok začneme piecť „volské oči“ – podľa ∑ porcií.
-
5
konečne priložíme pokrájané jaderníky parík, ja pridávam aj „nervy“ vyrezané z vnútra ich bokov, vzápätí opäť premiešame a restujeme ešte ~ 2÷3´ už na plno, či „celomäkko“ !!! Na záver priložíme ~ 2÷3 PL masla a necháme ho „rozpustiť“ vlastnou teplotou jaderníkovopaprikovej zmesi.
-
6
za horúca poukladáme na servírovacie taniere a prestierame.
-
7
túto voňavú dobrotu som podával s čerstvo upečenými rohlíkmi à la Čistinka podľa @renka73 a ubezpečujem Vás, že to všetko spolu vytvorilo prenáramne chutnú kompozíciu!
Diskusia k receptu