Cuketa s parmezánom
Cuketa s parmezánom

Pikantná cuketa s parmezánom

siuuu - fotkasiuuu, 15. júla 2019
Pikantná cuketa s parmezánom
Foto: siuuu

Cuketám sa aj tento rok darí, tak skúšam rôzne spôsoby úpravy - už bola pomazánka, minipizze, prívarok, plnená cuketa a neviem čo ešte, a teraz prišla na rad pikantná dusená cuketka s parmezánom - jednoduchá, rýchla a zdravá večera alebo ľahší obed.

4
porcie
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

500-600 g čerstvá mladá
3-4 PL
6-7 strúčikov
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
50 g strúhaný
podľa chuti čerstvé (oregano, tymian)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cuketu umyjeme, osušíme, nastrúhame nahrubo osolíme a necháme na sitku odkvapkať z prebytočnej vody, alebo vytlačíme vodu rukami.

  2. 2

    Na troške olivového oleja orestujeme cesnak pokrájaný nadrobno, pridáme cuketu, soľ, korenie a štipku chilli, čerstvé bylinky, restujeme 4-5 minút, pridáme trocha postrúhaného parmezánu, premiešame a podávame.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu
Pěkný receptík, velmi pěkný servis i foto! Cuketové hody jsou v létě i moje hobby. Jen můj servis je od tvého hezky v dáli. Jsi šikulka!

Pridaj komentár k receptu: