Pikantná cuketa s parmezánom
Foto: siuuu
Cuketám sa aj tento rok darí, tak skúšam rôzne spôsoby úpravy - už bola pomazánka, minipizze, prívarok, plnená cuketa a neviem čo ešte, a Zobraziť celý popisCuketám sa aj tento rok darí, tak skúšam rôzne spôsoby úpravy - už bola pomazánka, minipizze, prívarok, plnená cuketa a neviem čo ešte, a teraz prišla na rad pikantná dusená cuketka s parmezánom - jednoduchá, rýchla a zdravá večera alebo ľahší obed.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500-600 g čerstvá mladá |
|
3-4 PL |
|
6-7 strúčikov |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
50 g strúhaný |
|
podľa chuti čerstvé (oregano, tymian) |
|
Postup
-
1
Cuketu umyjeme, osušíme, nastrúhame nahrubo osolíme a necháme na sitku odkvapkať z prebytočnej vody, alebo vytlačíme vodu rukami.
- 2
Na troške olivového oleja orestujeme cesnak pokrájaný nadrobno, pridáme cuketu, soľ, korenie a štipku chilli, čerstvé bylinky, restujeme 4-5 minút, pridáme trocha postrúhaného parmezánu, premiešame a podávame.
Tiež s parmezánom:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu