Cukinová baba

fanka39 - fotkafanka39, 21. júla 2012

náš obľúbený recept, v celej našej rodine a v sezóne, keď je cukina, robíme ju... vždy sa za ňou veľmi rýchlo zapráši :)

15 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

1 väčšia
200g
3-4
1 dcl
3-4 strúčiky
300g
1
200g
3 hrste




Postup

  1. 1

    Cukinu očistíme, nastrúhame. Salámu nakrájame na tenké pásiky. Syr nastrúhame. Všetky suroviny zmiešame. Ja dávam najskôr žĺtka a na konci vyšľahaný sneh z bielkov. Kto chce, môže si dať miesto zelerovej vňate petržlenovú. Keď sa zdá riedka masa, pridať múky.Masu dáme na pomastený a strúhankou vysypaný plech a pečieme zhruba 45 min. na 180°C. Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu

eva53
tak tento recept ani nepotrebuje postup, vďaka za pripomenutie, aj keď toho roku nejako nerastú iba kvitnú
fanka39
My ich máme neúrekom....min.mesiac sme odtrhavali kvety a teraz rodia ako divé. :)

klaura
robievam často tento recept ... aj na vareche ho mám pod názvom Cuketový nákyp :) je to výborné papaníčko, každému odporúčam ...
vlasatka
mňam, aj naše obľúbené. dá sa jesť teplé, studené. nemá chybu. inak kamoška má bezlepkára, tak robila tento rcp a nedala vôbec múku a vraj sa nerozpadla, že tie vajcia to držia. a voda sa pečením odparí. musím vyskúšať bez múky, nechcelo sa mi ani veriť, pretože to cesto je dosť vodové.
vlasatka
@fanka39 chcem sa spýtať, keď ste otrhávali kvety z cukine,či to naozaj pomohlo, pretože nám tiež cukine veľmi kvitnú, ale plodov je dosť málo
likalu
Cukinu, alebo tekvicu treba najprv nechať vypotiť a vytlačiť z nej šťavu?
fanka39
Nie, netreba vytláčať šťavu. Len nastruhat s použiť, v rúre sa voda vypecie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia