Pečená cuketa s klobáskou

evelin24 - bez fotkyevelin24, 26. júla 2011
Pečená cuketa s klobáskou
Foto: evelin24

Výborné jedlo ak máte chuť na niečo chutné a zdravé ;)

6
porcií
10 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

2 ks
1 konzerva sterilizované
2 ks
2 kg varené v šupke
1 ks nasekaná
 sušená
 drvená sušená
 (alebo iný)




Postup

  1. 1

    Zemiaky v šupke uvaríme v osolenej vode. Panvicu rozohrejeme s olivovým olejom. Upražíme si grilovacie alebo iné klobásky nakrájané na kolieska. Pridáme k nim čierne korenie a saturejku. Ak sú trochu pripečené a chrumkavé vysypeme ich na plech, ktorý nie je ničím potretý lebo samotné klobásky pustili šťavu, aj olej.

  2. 2

    Do rovnakej panvičky, ktorú sme neopláchli pridáme zase trochu olivového oleja a očistenú a na kocky pokrájanú cuketu. Chvíľu ju osmahneme a prilejeme asi pohár vody. Dusíme ju asi 10min a pridáme šampiňóny z konzervy bez šťavy. Paradajky zalejeme horúcou vodou a chvíľu počkáme. Sparia sa a môžeme ich krásne ošúpať. Takto zabavené šupky ich nakrájame a zmiešame s majoránkou. Potom ich tiež pridáme k cukete. Celú zmes osolíme, okoreníme a dusíme až kým cuketa nebude mäkká.

  3. 3

    Zeleninu pridáme ku klobáskam na plech. Snažíme sa rovnomerne rozdeliť suroviny, aby bolo všade všetkého rovnako. Posypeme nastrúhaným kozím a normálnym syrom. Pečieme v rúre, kým syr navrchu nebude zlatistý. Uvarené zemiaky ošúpeme a trochu ich nožom rozkrájame. Na panvičke si roztopíme maslo alebo olej, pridáme nakrájanú cibuľu. Opečieme do sklovita a pridáme nasekané kusy zemiakov. Zľahka premiešame až vzniknú tzv. "šťouchané brambory".

    Pečená cuketa s klobáskou - obrázok 3
  4. 4

    Takto pripravené ich naložíme na tanier spolu s kúskom pečenej zeleninky. Naozaj výborné a zdravé! ;-)

Diskusia k receptu

dusan95843
Ďakujem za recept na výborný a rýchly obed. Vyskúšané, veľmi nám chutil.
zvoncek
ak kde sú pripísané klobásky, koľko kusov, gramáž, hodnoty sú tým zavádzajúce, za zdravé aj chutné to možno považovať len bez tých klobások
alexdidi
Súhlasím so @zvoncek .... chutné jedlo to iste bude, ale zdravé s tými klobáskami asi nebude......často si mnohí myslia, že keď je niekde zelenina, tak je jedlo aj zdravé, nehľadiac na iné suroviny v danom jedle....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia