hmmm :) je to proste niečo čo by som si vedela dať každý deň,len by bol problém potom s kg :)

20 minút
príprava

Suroviny

1 konzerva
200 - 250 g
200 g (alebo pomleté)
200 g
1 bal
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    do kastrola si dame cukor a vanilkový cukor,na najmenšom plameni si ho začneme skaramelizovať,vždy ho miešajme aby nám neprihorel.

  2. 2

    Ked už je cukor rozpustený pridávame maslo(ja zvykávam na 3krát)vždy miešame ,ked sa nam maslo uplne roztopí prilejeme konzervu kond. mlieka(salka) neuvareného tiež asi na 3krát :) potom pridáme nasekané alebo rozdrvené orechy(môžu sa pridať aj mleté alebo pol na pol ,kolko ludí tolko chuti :) ,na miernom ohni miešame asi ešte 4-5 min :) potom si ho odstavíme z ohňa ,prilejeme lyžičku alebo dve,rumu

  3. 3

    ..necháme trocha vychladnúť

  4. 4

    ked to už trocha vychladlo lyžičkou naberieme na oblátky,prikryjeme druhou oblátkou (urobíme si tolko vrstiev kolko sa nám zapáči)

  5. 5

    na celkom hornú oblátku dáme 2l mlieka alebo niečo čo je ťažke :) kým sa nám to nevychladí necháme v kuchyni,potom zvykavam davať do chladničky,po stuhnnutí pokrájam a o par minut je celý plech fuč :D

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: