hmmm :) je to proste niečo čo by som si vedela dať každý deň,len by bol problém potom s kg :)
príprava
Postup
-
1
do kastrola si dame cukor a vanilkový cukor,na najmenšom plameni si ho začneme skaramelizovať,vždy ho miešajme aby nám neprihorel.
- 2
Ked už je cukor rozpustený pridávame maslo(ja zvykávam na 3krát)vždy miešame ,ked sa nam maslo uplne roztopí prilejeme konzervu kond. mlieka(salka) neuvareného tiež asi na 3krát :) potom pridáme nasekané alebo rozdrvené orechy(môžu sa pridať aj mleté alebo pol na pol ,kolko ludí tolko chuti :) ,na miernom ohni miešame asi ešte 4-5 min :) potom si ho odstavíme z ohňa ,prilejeme lyžičku alebo dve,rumu
- 3
..necháme trocha vychladnúť
- 4
ked to už trocha vychladlo lyžičkou naberieme na oblátky,prikryjeme druhou oblátkou (urobíme si tolko vrstiev kolko sa nám zapáči)
- 5
na celkom hornú oblátku dáme 2l mlieka alebo niečo čo je ťažke :) kým sa nám to nevychladí necháme v kuchyni,potom zvykavam davať do chladničky,po stuhnnutí pokrájam a o par minut je celý plech fuč :D
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu