Včielkina torta

Klaudia Mikulová
šéfcukrárka cukrárskej výrobne Klaudia v Bojniciach, 7. decembra 2012
Včielkina torta
Foto: Ivan Majerský
12
porcií
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
250 g
120 g
80 ml
2 ks
1 bal.




Postup

  1. 1

    Med, cukor a olej zohrievame, až sa spoja suroviny. Po vychladnutí pridáme múku, kypriaci prášok a vymiesime cesto, ktoré necháme odležať (najlepšie je spracovávať ho na druhý deň).

  2. 2

    Cesto rozdelíme a vyvaľkáme z neho päť plátov. Pečieme ich na pomastenom plechu v rozohriatej rúre.

  3. 3

    Vychladnuté pláty potrieme žĺtkovým krémom a džemom. Navrch položíme papier a zaťažíme (napr. plechom). Zdobíme podľa vlastnej fantázie.

Diskusia k receptu

jozka2
tato torticka mus byt super ,je to ako medove rezy/marlenka/




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia