Včielkina torta
Klaudia Mikulová
šéfcukrárka cukrárskej výrobne Klaudia v Bojniciach, 7. decembra 2012
šéfcukrárka cukrárskej výrobne Klaudia v Bojniciach, 7. decembra 2012

Foto: Ivan Majerský
12
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Med, cukor a olej zohrievame, až sa spoja suroviny. Po vychladnutí pridáme múku, kypriaci prášok a vymiesime cesto, ktoré necháme odležať (najlepšie je spracovávať ho na druhý deň).
- 2
Cesto rozdelíme a vyvaľkáme z neho päť plátov. Pečieme ich na pomastenom plechu v rozohriatej rúre.
- 3
Vychladnuté pláty potrieme žĺtkovým krémom a džemom. Navrch položíme papier a zaťažíme (napr. plechom). Zdobíme podľa vlastnej fantázie.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu