Pizzové rožky

barus87 - bez fotkybarus87, 4. mája 2010

Aj keď tento recept nemá nič spoločné s pizzou a tobôž nie s rožkami, familiárne ho tak voláme.

15 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Postup

  1. 1

    Lístkové cesto rozmrazíme a rozvaľkáme na pomúčenom pláte. Krájame na štvorce alebo obdĺžniky alebo na akékoľvek tvary.

  2. 2

    V miske rozmiešame omáčku s korením, pridáme nahrubo postrúhané Tofu a na kocky pokrájanú šunku alebo salámu. Údeniny nie sú potrebné, je to chutné aj bez nich.

  3. 3

    Takto zmiešané suroviny nanesieme na vykrojené cesto. Pozor, nedávame príliš veľa, lebo potom to treba zabaliť, teda zavinúť. Ak je plnky príliš veľa, počas pečenia vám vytečie. RADA: cesto sa prilepí, ak rohy a kraje potriete vajíčkom alebo trochou vody.

  4. 4

    Iná alternatíva môže byť (ak chcete PIZZA pečivo), že z cesta vykrojíte kolieska a na ne "nacapete" pripravenú zmes. Ďalšou alternatívou je to, že cesto necháte rozvaľkané, pridáte plnku a zabalíte ako závin. Výsledok - nebíčko v papuľke :D

  5. 5

    Zabalené rožky, alebo šatôčky alebo čokoľvek ukladáme na plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom a podľa chute posypeme, či už semienkami, alebo soľou alebo pizza korením. Nič sa nedeje, ak na vrch neposypete nič.

  6. 6

    Pečieme v rozohriatej rúre do zlatista. VÝSLEDOK: Akosi potom veľmi rýchlo miznú z misy :)

Diskusia k receptu

marlen
verím bodu 6. a vďaka aj za alternatívy... vegetariánske

Zaujímavé video z archívu TV Varecha