Paradajková polievka s mäsovými knedličkami
hotel Bankov v Košiciach, 27. júla 2014

Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| Polievka: | |
| 800 g |
|
| 300 g (lúpané paradajky) |
|
| 2 ks |
|
| 3 strúčiky |
|
| 1 ks |
|
| 1 šálka |
|
| 0,5 l |
|
| 1 šálka |
|
|
|
|
|
|
|
| 0,5 šálky |
|
|
|
|
| Mäsovo-mätové knedličky: | |
| 300 g |
|
| 1 ks |
|
| 3 strúčiky |
|
|
|
|
|
|
|
| 3 ks |
|
| 1 šálka |
|
| 1 šálka |
|
| na vyprážanie |
|
Postup
-
1
Na olivovom oleji speníme šalotku, na plátky narezaný cesnak, bazalku, pridáme bobkový list, podlejeme vývarom a necháme na miernom plameni povariť. Medzitým sparené paradajky ošúpeme, pokrájame na kocky a odložíme nabok.
- 2
Zo základu vyberieme bobkový list a zvyšok rozmixujeme ponorným mixérom. Vrátime späť na plameň a postupne vkladáme paradajky a pelaty. Prilejeme víno, ochutíme soľou, korením a cukrom. Povaríme a dochutíme podľa potreby.
- 3
Mäsovo-mätové knedličky: Mleté mäso zmiešame s nadrobno nakrájanou cibuľou, cesnakom, vajcami a ochutíme soľou, korením a nasekanou mätou. Dôkladne premiešame a vyformujeme knedličky, ktoré poprášime maizenou a fritujeme na rozpálenom oleji dozlatista. Knedličky potom vkladáme do polievky a dochutíme olivovým olejom a hoblinami parmezánu.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu