Paradajková polievka s mäsovými knedličkami
hotel Bankov v Košiciach, 27. júla 2014
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Polievka: | |
800 g |
|
300 g (lúpané paradajky) |
|
2 ks |
|
3 strúčiky |
|
1 ks |
|
1 šálka |
|
0,5 l |
|
1 šálka |
|
|
|
|
|
0,5 šálky |
|
|
|
Mäsovo-mätové knedličky: | |
300 g |
|
1 ks |
|
3 strúčiky |
|
|
|
|
|
3 ks |
|
1 šálka |
|
1 šálka |
|
na vyprážanie |
|
Postup
-
1
Na olivovom oleji speníme šalotku, na plátky narezaný cesnak, bazalku, pridáme bobkový list, podlejeme vývarom a necháme na miernom plameni povariť. Medzitým sparené paradajky ošúpeme, pokrájame na kocky a odložíme nabok.
- 2
Zo základu vyberieme bobkový list a zvyšok rozmixujeme ponorným mixérom. Vrátime späť na plameň a postupne vkladáme paradajky a pelaty. Prilejeme víno, ochutíme soľou, korením a cukrom. Povaríme a dochutíme podľa potreby.
- 3
Mäsovo-mätové knedličky: Mleté mäso zmiešame s nadrobno nakrájanou cibuľou, cesnakom, vajcami a ochutíme soľou, korením a nasekanou mätou. Dôkladne premiešame a vyformujeme knedličky, ktoré poprášime maizenou a fritujeme na rozpálenom oleji dozlatista. Knedličky potom vkladáme do polievky a dochutíme olivovým olejom a hoblinami parmezánu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu