Pirohy na sladko

kleines - fotkakleines, 2. októbra 2012

Suroviny

1 kg
3 PL
2 ks
1 ks
2 dcl
0,5 l
2 ks
1 ks
1 čl
3-5 PL
1 ks




Postup

  1. 1

    Postup: pripravime si kvasok z drozdia, polovice mlieka a trosku cukru. Zo zvysnych surovin vypracujeme cesto, vylejeme kvasok a vymiesime dohladka. Nechame kysnut na teplom mieste 20 minut.

  2. 2

    Potom cesto rozvalkame na hrubku 0,5 cm. Plat narezeme na stvorceky asi 7x7 cm a poukladame na ne plnku (mak, lekvar,tvaroh, orechy ...). Okraje stvorcov zlepime tak aby sa plnka zakryla. Batoztek potom na doske vytvarujeme do podlhovasteho tvaru "sulanim".

  3. 3

    Nakoniec vyprazame v horucom oleji do zlatista.

Diskusia k receptu

jeka
Vyzerá,ako rec.na ruské pirôžky,vyskúšam,dakujem .




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia