Kura na spôsob sviečkovej

ildinka - fotkaildinka, 21. januára 2014

Recept od kuchára z jednej chaty...

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

 alebo vykostene stehná
 nakrájaná nadrobno




Postup

  1. 1

    Kuracie mäso nakrájame na kocky,mrkvu nastrúhame na slížiky,cibuľu nadrobno aj slaninku.

  2. 2

    Ako prvé"vyškvaríme slaninku,pridáme cibuľu aj nastrúhanú mrkvu a podusíme,kým nám mrkva nepustí peknú oranžovú farbu.

  3. 3

    Pridáme mäso a ešte opražíme. Zalejeme vodou,nie veľa,lebo ešte príde smotana. Uvaríme všetko do mäkka.okoreníme osolíme,pozor aj slanina je slaná,pridáme smotanu a zahustíme.

  4. 4

    Podávame s haluškami ,alebo inou drobnejšou cestovinou.Je to rýchle a sýte jedlo.

Diskusia k receptu

yogicek
Milá Ildinka je to veľmi jednoduchý a určite dobrý recept, hlavne keď človek potrebuje rýchlo navariť. Skús si tam pridať ešte zeler, ktorý je jednou z hlavných surovín v omáčke ku sviečkovej, ak teda proti nemu nič nemáš.
evanaaa
Skôr je to kurací perkelt s pridaním mrkvi, ale aj tak tam nie je žiadne spojenie akože sviečková - lebo nejde ani tak o názov omáčky, či receptu, ale druhu mäsa ( hov. sviečková), ale dá sa aj tak, len by som pridala aj ten celer, aspoň kúsok a aj petržlen a všetko rozmixovala, ako sa to robí pri sviečkovici, takto je tam len nastrúhaná mrkva. Ale celkovo to bude dobré ako papanica, páči sa mi recept.
ildinka
Perkelt to nie je, nakoľko tam nie je mletá paprika,samozrejme si môžete hocičo popridávať,ale ja mám takýto recept...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia