Foto: simi711
Rožky s omladkom sú chutné.
8
porcií
porcií
Suroviny
100 ml vlažná |
|
1 ČL (sladenka) |
|
10 g čerstvé |
|
130 g |
|
Cesto: | |
5 g |
|
140 ml |
|
1,5 ČL |
|
355 g |
|
20 g (alebo roztopené maslo) |
|
Postup
-
1
Suroviny na omladok (100 ml vlažná voda, med, droždie, 130 g hladkej múky) premiešame a necháme 1 hodinu kysnúť, záleží od teploty miestnosti, niekedy stačí aj menej.
- 2
K uvedenému omladku pridáme ostatné suroviny, vymiesime cesto a necháme asi hodinu kysnúť.
- 3
Z vykysnutého cesta urobíme 8 - 10 rožkov. Dáme na plech s papierom na pečenie a necháme kysnúť. Pred pečením postriekame vodou a vložíme do rúry vyhriatej na 200 - 210 °C a upečieme.
Tiež rožky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
A k rohlíkom? vyzerajú veľmi dobre, iste bude raz priestor na ich upečenie aj u mňa doma.