Rožky s omladkom sú chutné.
8
porcií
porcií
Suroviny
| 100 ml vlažná | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ČL (sladenka) | 
                                                             | 
                                                    
| 10 g čerstvé | 
                                                             | 
                                                    
| 130 g | 
                                                             | 
                                                    
| Cesto: | |
| 5 g | 
                                                             | 
                                                    
| 140 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 1,5 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 355 g | 
                                                             | 
                                                    
| 20 g (alebo roztopené maslo) | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Suroviny na omladok (100 ml vlažná voda, med, droždie, 130 g hladkej múky) premiešame a necháme 1 hodinu kysnúť, záleží od teploty miestnosti, niekedy stačí aj menej.
- 2
 K uvedenému omladku pridáme ostatné suroviny, vymiesime cesto a necháme asi hodinu kysnúť.
- 3
 Z vykysnutého cesta urobíme 8 - 10 rožkov. Dáme na plech s papierom na pečenie a necháme kysnúť. Pred pečením postriekame vodou a vložíme do rúry vyhriatej na 200 - 210 °C a upečieme.
Tiež rožky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 






 


A k rohlíkom? vyzerajú veľmi dobre, iste bude raz priestor na ich upečenie aj u mňa doma.