Lahodná kuracia panvica s krevetami
Foto: Ribana
Kedze mam velmi rada dusenu zeleninku, ktora sa rychlo pripravi, ale nie uplne len tak napoly, aby bola taka svojska, taka mnamka, myslim tym Zobraziť celý popisKedze mam velmi rada dusenu zeleninku, ktora sa rychlo pripravi, ale nie uplne len tak napoly, aby bola taka svojska, taka mnamka, myslim tym ze kazda z danej zeleniny v panvici nech si zachova vlastnu chuť aj ked sa dusi... Je to nieco na sposob cinskych jedal akurat nedavam ziadnu cestovinu a ani ryzu. Je to oblubene jedlo nasej domacnosti, pretoze je stavnate a velmi chutne, este sa nikdy nepodarilo, aby ostalo aj na veceru.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks |
|
8 ks |
|
7 ks |
|
3 hrste mrazená |
|
4 hrste mrazená |
|
2 hrste mrazený |
|
200 g |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
8-10 ks mrazené kráľovské veľké |
|
200 ml |
|
|
Postup
-
1
Na rozohriatu panvicu nalejeme troska oleja, pridame na hrubo pokrajanu cibulu a okorenime a osolime. Po chvilke dusenia (asi 2- 3 min) pridame na hrubo pokrajane sampinony a nechame chvilku podusit, kým huby nezmenia velkost.
- 2
Potom pridame pokrajanu jarnu cibulku, kukuricu, kuracie maso pokrajane na rezance, ruzicky brokolice a karfiolu a listy ladoveho salatu. Chvilku (ani nie 10 minut) podusime a podlejeme troskou vody. Pred dokoncenim (asi tak 5 minut) poukladame do panvice na vrch krevety a keď uz bude podusena zelenina tak na polovicu nie úplne tak mozeme odstavit a dochutit omackami. Jedlo je hotove raz dva. Prajem dobru chuť.
Tiež kuracie prsia so zeleninou:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu