Foto: pitrb
Tento recept pochádza od jedného taliana žijúceho v Kanade. Ide o recept ktorý používajú v NFL tíme Broncos Denver na štadiónoch, teda Zobraziť celý popisTento recept pochádza od jedného taliana žijúceho v Kanade. Ide o recept ktorý používajú v NFL tíme Broncos Denver na štadiónoch, teda najbližšie sa podobajúci recept, kedže ide o tajnú receptúru. Mäso by sa malo pripravovať na grile, kvôli dymovej aróme.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
2 ks |
|
200 ml |
|
3 - 5 ks |
|
4 ks |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
10 PL |
|
5 ks |
|
2 bal. |
|
1 - 2 ks |
|
1 ks |
|
2 - 3 PL |
|
2 ČL |
|
8 ks (alebo žemle) |
|
8 plátkov |
|
16 plátkov |
|
Postup
-
1
Mleté mäso, vajcia, BBQ omáčku, posekané jalapeño papričky, 1,5 cibule na drobno, tabasco, oregáno, worcestrovú omáčku, pretlačený cesnak, podrvené tortillové čipsy, mleté čierne korenie a soľ zmiešame (najlepšie deň dopredu) a necháme odležať minimálne 2-3 hodiny.
-
2
Medzi tým si zvyšnú cibuľu (min. 2,5 - 3 ks.) zosmažíme v hrnci alebo na panvici na oleji (nakrájanú na kolieska). Slaninu tak isto usmažíme do zlata.
- 3
Pokrájame si paradajky na kolieska, očistíme a oddelíme si šalát.
- 4
Mäso tvarujeme do hrubých placiek a grilujeme na drevenom uhlí podľa chutí (krvavý, stredne prepečený alebo prepečený - v tomto prípade odporúčam stredne prepečený). Pred dopečením položíme plátok cheddaru na mäso aby sa roztopil. Ukladáme do žemle opečenej na grile v postupnosti - mäso, syr, šalát, paradajka, BBQ omáčka, slanina a usmažená cibuľa (podľa chuti sa môžu dať navrch ešte tortillové čipsy. A v mojom prípade mám rád dvojitý syr ale to už je vec chuti. Dobrú chuť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Choď sa radšej "kuknúť" do Kauflandu, čo majú nové! :-)