Pečeňové lievančeky

diabambulka - fotkadiabambulka, 17. februára 2012

Sú veľmi jemnučké a vhodné ako príloha k rôznym prívarkom, do žemlí, alebo len tak :-)

Suroviny

300 g
300 g
2 ks
2 strúčiky
1/2 čajovej lyžičky
 na vysmážanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky nastrúhame na jemno ( na strúhadle na mrkvu ), zlejeme vodu, pridáme pečeň, ktorú sme umyli, odblanili a nakrájali na malinké kúsky, alebo pretlačili vidličkou ( pečeň môžeme aj pomleť ). Osolíme, okoreníme, pridáme mletú rascu, prelisovaný cesnak, majoránku,vegetu, sódu bicarbónu a žĺtky. Premiešame a na koniec vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Pomaly vysmážame na troške oleja.

    Pečeňové lievančeky - obrázok 1

Diskusia k receptu

bejgi
veľmi dobrý nápad na obedík, chutné a pekne nafotené :)
mataliptak
toto sa aj mne velmi páči , pečienku moje deti nemajú radi ale ked ju takto zamaskujem tak ju spapajú ... a toto bude chutiť všetkým , tomu verím :-)
marijanka712
super nápadik všetko v jednom k tomu dobrý šalátik a obed je na stole -chválim a iste zaradím do svojho jedálnička...
rigocka
Dobrý nápad,placky mám rada a s pečeňou.....mňam:))
zuzik01
myslim, ze ingrediencie su tie iste ako @cistinka uverejnila ciganske pecienky... s tym rozdielom, ze tvoje si vysmazane... ;-)
diabambulka
zuzik01, máš pravdu zloženie je veľmi podobné, akurát tie moje sú vysmážané a do cestíčka priidávam vyšľahaný sneh z bielkov aby boli nadýchané :-))) tie pečené od cistinkuu sú asi zdravšie, keď tam nejde olej na vysmážanie :-)))
cica2
ja som vedela že už mám ísť spať, teraz tu slintám :-)....úvodné foto je krásne