
Cholesterolová vražda
Táto papina dostala názov podľa svojho vzhľadu po dokončení, ale pre nás, ktorí sa...

Zemiakové pirohy plnené kohútim mäsom
Kohúta uvaríme v slanej vode, vykostíme a zomelieme. Pridáme trochu smotany, soľ, korenie...

Polievka na horúce dni - španielska s koriandrom
V praxi sme „overili“ ďalšiu studenú polievku z „mníšskej kuchyne“, tentoraz pre osvieženie v horúčavách júna...

Nepečené kokosové guľky
Z mlieka a kokosového pudingu v prášku uvaríme puding. Pridáme med a vanilkový extrakt...

Palacinky z pohánkovej múky a ovseného mlieka
Ak je ovsené mlieko príliš husté, zriedime ho prevarenou vlažnou vodou (ja som použila 100...

Marinovaný losos
Limetku dobre umyjeme, z polovičky nastrúhame kôrku do misky, potom limetku rozkrojíme a vymačkame znej...

Profiterolky
Profiterolky sú klasický francúzsky cukrársky výrobok, u nás známy ako veterník.

Vidiecky zapekaný nákyp
Zemiaky umyjeme a v šupke uvaríme. Precedíme, necháme vychladnúť, ošúpeme ich a pokrájame na väčšie...

Špagety s horčicovo-citrónovou omáčkou a jarnou zeleninou
Chuť jari je v tomto jedle krásne citiť. Lahodná zelená špargla s hráškom a fazuľkami dostane...

Zemiakový paprikáš na lečovom podklade
Ak niečo ľahké, rýchle, jednoduché, ale rozhodne chutné, v priebehu týždňa, tak...

Ovocný koláčik s posýpkou
Recept na tento koláč som našla náhodne pri listovaní v kalendári a zapáčil sa mi, ...

Vitamínová bomba
Neviem či je to dobrý názov, ale ja to robím teraz častejšie v tomto období, ked sú...

Celerové plátky na másle s čočkou
Namočit čočku, nejlépe přes noc. Vařit ale nerozvařit. Drobnozrnnou vařím cca 45 min

Raw mandľové guľôčky
Datle spolu s mandľami rozmixujeme v mixéri kým nezískame lepkavú konzistenciu.

Nakladaná zeleninová zmes
Všetko zomelieme, pridáme 0, 5 kg soli, PL mletého korenia a nasekanú zelenú vňať z...

Whisky flambovaná foie gras s toastom
Názov "whisky" pochádza zo starého galského slova uisge, čo je skrátená verzia uisge betha a znamená živá...

Palacinkové lievance z tvarohom
Na začiatku som si pripravil palacinkové cesto z mlieka, vajec a múky. Nechal so ho...

Sous-Vide prsia z holuba
Otec ma obdaroval mladými holubmi, tak sem pridávam recept na domácu úpravu sous- vide. Výsledok bol viac ako...

Zeleninový šalát s medovo-horčicovou zálievkou
Zeleninu na šalát môžeme vymeniť podľa svojej chuti. Dôležitá je tu medovo-horčicová zálievka, ktorá šalátu...

Marhuľky na piškóte
Toto je receptík od mojej zlatej maminy, veľmi jednoduchý, šťavnatý a efektný

Voňavé prebudenie
Pred niekoľkým dňami som sa rozhodla zmeniť svoj životný štýl, zbaviť sa kíl navyše, znovu...

Kuracia exotika s červeným grepom
Neviem, ako vy, ale ja väčšinou rozmýšľam, čo uvariť z toho, čo mám...

Lesná torta
Výborná tortička s kakaovým korpusom, smotanovým krémom a želatínou. Namiesto jahôd môžte použiť aj iné...

Pudingové oválky
Do misky nasypeme múku, pridáme cukor, rozmrvené droždie a trocha z celkového množstva mlieka...

Cheesecake
Tento "syrový koláč" je mojim najobľúbenejším koláčom. Má úžasnú chuť a hodí sa či už ako...

Pohánkové palacinky
Z ingrediencií si vypacujeme hladké cesto, ktoré lejeme naberačkou na rozpálenú panvicu a pečieme z oboch...

Jablkovo-škoricové slimáky bez pridaného cukru
3 jablká nastrúhame na jemno, nechávame aj šťavu. Pridáme jogurt, múku a sódu bikarbónu...

Zemiakovo-bryndzové a slivkovo-nutellové pirohy
Takto robíme pirohy my (klasické) a slivkovo-nutelové mali premiéru, kedže som slivkovú nutelu robila včera prvý...

Ríbezľové muffiny a pologule s kokosovou inoväťou
Veľmi sa mi páči ranná inoväť. Tak som vytvorila i ja jednu :) Hľadala som dobrý recept...