Bibiankina torta

bibia1 - fotkabibia1, 27. augusta 2011
Bibiankina torta
Foto: bibia1

Tortička pre moju dcéru k jej 4. narodeninám

90 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

Korpus:
4 ks
200 g
200 g
100 ml
10 lyžíc
1 ks
Krém:
700 ml
400 g
150 g
2 a pol ks
200 g
Poťahová hmota:
2 balíky
5 kvapiek




Postup

  1. 1

    Upečieme si korpus: Žĺtky vymiešame s cukrom dopenista, postupne pridáme olej, vodu, múku s práškom do pečiva a tuhý sneh z bielkov. Cesto vlejeme do vymastenej a papierom na pečenie vystlanej formy a upečieme. Pečieme, kým sa cesto neoddeľuje od formy alebo skúška so špajdľou.

  2. 2

    Pripravíme si krém: Z mlieka a zo zlatého klasu uvaríme hustý puding, necháme ho vychladnúť. Vymiešame si maslo a práškový cukor a pridáme do vychladnutého pudingu spolu s nutellou a vyšľaháme šľahačom.

  3. 3

    Korpus prekrojíme, aby sme mali 3 pláty. Každý plát natrieme nutelovým krémom tak, aby nám vyšlo aj na potretie celej torty a ukladáme na seba. Tortu dáme aspoň na 3 hodiny do chladničky riadne stuhnúť.

  4. 4

    Poťahová hmota: Cukríky Marshmallows vysypeme do misky a pokvapkáme citrónovou šťavou, takto vložíme do mikrovlnky na 20 sekúnd, kým sa cukríky takmer neroztopia. Cukríky zasypávame preosiatym práškovým cukrom, a miesime, kým sa nám hmota nespojí do cestíčka. Najskôr pracujem vareškou, lebo zo začiatku sa cesto lepí na ruky, ale potom pracujem len rukami a stále prisypávam práškový cukor. Cesto sa dá krásne vyvaľkať a robiť z neho ozdoby alebo sa dá vykrajovať.

  5. 5

    Hmotu z cukríkov si rozváľkame na podložke, ktorú sme nahrubo posypali práškovým cukrom do takej veľkosti, aby sa dala potiahnuť na tortu. Rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. "Capneme" na tortu, zarovnáme, zahladíme, zvyšnú hmotu odkrojíme. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Ozdôbky lepíme na tortu pomocou teplej vody a štetčeka.

    Bibiankina torta  - obrázok 5

Diskusia k receptu

cica2
wau, nádherná tortička! Si velmi šikovná, krásne si ju aj ozdobila:)
akeber
dcérke prajem všetko najlepšie...určite sa poteší takej krásnej tortičke : )
bibia1
veľmi pekne ďakujem
@cica2 :)
@akeber túto tortu som robila už dávno, skoro pred 3 rokmi, ale Bibka sa potešila za blahoprianie :)
tatranka
Krásna tortička.Určite bude mať dcérenka radosť.Jej želám všetko dobré.
elisticka
krasna torticka:-))) aj MMF robis troska inak ako ja ale vidim ze sa ti pekne vydaril....
evusik
si šikulka, torta je krásna, taká jemnučká :-)
mám otázku: tento víkend idem upiecť svoju prvú poťahovanú tortu a chcem sa spýtať aké cukríky používaš Jojo? alebo Haribo? alebo na značke nezáleží? pýtam sa preto lebo @moli píše že ona robí len z Jojo cukríkov, že nejaké iné (neviem už aké) sú neni dobré, tak by som to nerada pokazila :-)
bibia1
srdečná vďaka za slová chvály
@evusik pri tejto hmote, ktorú robím ja, je veru jedno, aké cukríky dám, či jojo, keď som robila modrú, tak som použila Haribbo šmolkov, a dokonca som kúpila aj v Lidli trojfarebné cukríky. Ja som tiež vypátrala recept od moli, a nabudúce určite vyskúšam podľa jej receptu, lebo podľa neho sa dajú tvarovať aj postavičky, a to s touto mojou nejde. Dúfam, že potom sa pochváliš svojou tortičkou :)
evusik
@bibia1 som rada pretože práve tých šmolkov mám aj ja, lenže sú modrí a ja potrebujem bledú zelenú.... možno keď pridám trochu žltej? no bude to divočina, budem experimentovať a uvidím čo z toho vzíde :-)
a určite sa pochválim... len aby bolo z čím :-))))
bibia1
tak to sa na ten experiment :) s farbením, budem tešiť - nech sa zadarí
3sandra3
ružičky si tiež robila z tej hmoty?... aj tie guľôčky okolo torty? /myslím, že väčšie/
babkamt
Pripájam sa ku gratulantom,torta sa ti vydarila,malá bude určite spokojná.
bibia1
ďakujem pekne za pochvalu
@3sandra3 áno, z hmoty sú robené aj guľôčky, aj ružičky
bibia1
@medovnicek tak tu ti musím protirečiť, tie tvoje koláčiky sú ako maľované, krásne nadzobené, vykreslené :)
bibia1
@evusik tu by som volila asi len tú bielu časť zo šmolkov a tú by som zafarbila zelenou potravinárskou farbou, ale ak sa tak rozhodneš, budeš potrebovať dvojnásobnú dávku.
Tiež som takto orezávala cukríky, keď som robila čisto bielu tortu
Veľa trpezlivosti na víkend
evusik
@bibia1 pre istotu som si kúpila aj Jojo a budem robiť z tých, určite budem fotiť a už sa nato veľmi teším, nech už to dopadne akokoľvek :-)
3342_1272910489 - profilový obrázok
jo
jo
Veľmi pekná tortička. Ja som poťahovku z cukríkov robila len raz. Bola biela, takže som ju nemohla pokaziť farbením. Ale tá spúšť v kuchyni, lepkavé bolo takmer všetko. Torta síce bola aj pekná aj dobrá, podľa mňa, ale odvtedy si radšej kupujem hotové poťahové hmoty. Obdivujem všetky dievčatá, ktoré si robia poťahovku z cukríkov. Nie je to také ľahké, ako to vyzerá.
bibia1
@jo ja som svoju prvú tortu robila keď mala dcéra 2 roky, teraz bude mať 7 a pečiem tortu minimálne 3 krát do roka, takže len príležitostne, a poviem ti, skoro pri každej som plakala :), niekedy som bola aj zúfalá, ale vždy som si vedela poradiť a výsledok bol nakoniec slušný :)
Preto sa teším, kedy vyskúšam poťahovku od @moli , lebo sa mi zdá jednoduchšia na prípravu aj na tvorenie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia