Foto: bibia1
Tortička pre moju dcéru k jej 4. narodeninám
príprava
na 200 °C
Suroviny
Korpus: | |
4 ks |
|
200 g |
|
200 g |
|
100 ml |
|
10 lyžíc |
|
1 ks |
|
Krém: | |
700 ml |
|
400 g |
|
150 g |
|
2 a pol ks |
|
200 g |
|
Poťahová hmota: | |
2 balíky |
|
|
|
5 kvapiek |
|
Postup
-
1
Upečieme si korpus: Žĺtky vymiešame s cukrom dopenista, postupne pridáme olej, vodu, múku s práškom do pečiva a tuhý sneh z bielkov. Cesto vlejeme do vymastenej a papierom na pečenie vystlanej formy a upečieme. Pečieme, kým sa cesto neoddeľuje od formy alebo skúška so špajdľou.
- 2
Pripravíme si krém: Z mlieka a zo zlatého klasu uvaríme hustý puding, necháme ho vychladnúť. Vymiešame si maslo a práškový cukor a pridáme do vychladnutého pudingu spolu s nutellou a vyšľaháme šľahačom.
- 3
Korpus prekrojíme, aby sme mali 3 pláty. Každý plát natrieme nutelovým krémom tak, aby nám vyšlo aj na potretie celej torty a ukladáme na seba. Tortu dáme aspoň na 3 hodiny do chladničky riadne stuhnúť.
- 4
Poťahová hmota: Cukríky Marshmallows vysypeme do misky a pokvapkáme citrónovou šťavou, takto vložíme do mikrovlnky na 20 sekúnd, kým sa cukríky takmer neroztopia. Cukríky zasypávame preosiatym práškovým cukrom, a miesime, kým sa nám hmota nespojí do cestíčka. Najskôr pracujem vareškou, lebo zo začiatku sa cesto lepí na ruky, ale potom pracujem len rukami a stále prisypávam práškový cukor. Cesto sa dá krásne vyvaľkať a robiť z neho ozdoby alebo sa dá vykrajovať.
- 5
Hmotu z cukríkov si rozváľkame na podložke, ktorú sme nahrubo posypali práškovým cukrom do takej veľkosti, aby sa dala potiahnuť na tortu. Rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. "Capneme" na tortu, zarovnáme, zahladíme, zvyšnú hmotu odkrojíme. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Ozdôbky lepíme na tortu pomocou teplej vody a štetčeka.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@cica2 :)
@akeber túto tortu som robila už dávno, skoro pred 3 rokmi, ale Bibka sa potešila za blahoprianie :)
mám otázku: tento víkend idem upiecť svoju prvú poťahovanú tortu a chcem sa spýtať aké cukríky používaš Jojo? alebo Haribo? alebo na značke nezáleží? pýtam sa preto lebo @moli píše že ona robí len z Jojo cukríkov, že nejaké iné (neviem už aké) sú neni dobré, tak by som to nerada pokazila :-)
@evusik pri tejto hmote, ktorú robím ja, je veru jedno, aké cukríky dám, či jojo, keď som robila modrú, tak som použila Haribbo šmolkov, a dokonca som kúpila aj v Lidli trojfarebné cukríky. Ja som tiež vypátrala recept od moli, a nabudúce určite vyskúšam podľa jej receptu, lebo podľa neho sa dajú tvarovať aj postavičky, a to s touto mojou nejde. Dúfam, že potom sa pochváliš svojou tortičkou :)
a určite sa pochválim... len aby bolo z čím :-))))
@3sandra3 áno, z hmoty sú robené aj guľôčky, aj ružičky
Tiež som takto orezávala cukríky, keď som robila čisto bielu tortu
Veľa trpezlivosti na víkend
Preto sa teším, kedy vyskúšam poťahovku od @moli , lebo sa mi zdá jednoduchšia na prípravu aj na tvorenie.