Jahodová torta z obdobia pred Varechou fotorecept

boise - fotkaboise, 7. júna 2013
Jahodová torta z obdobia pred Varechou (fotorecept)
Foto: boise

Pamätáte si ešte to predvarechové, predinternetové obdobie? Keď sme si recepty vystrihovali z časopisov a lepili do zošitov, alebo zakladali do kníh. Prípadne pracne Zobraziť celý popisPamätáte si ešte to predvarechové, predinternetové obdobie? Keď sme si recepty vystrihovali z časopisov a lepili do zošitov, alebo zakladali do kníh. Prípadne pracne opisovali. Triedila som jeden takýto zošit. A našla som tam túto tortu. Nemala by som jesť toľko sladkého...Ale manžel mal narodky. A slušnosť káže ochutnať spolu s oslávencom :D

20 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
500 g
1 ks
1 ks
1 téglik
200 ml
1/2+1/2 hrnčeka
1 hrnček
100 g
1/2 balenia




Postup

  1. 1

    Maslo rozpustíme. Do hlbokého taniera alebo misky nasypeme hrnček polohrubej múky, pol hrnčeka práškového cukru, pol balíčka prášku do pečiva. Premiešame a pridáme roztopené maslo. Vyrobíme posýpku (každý to volá inak, sranda...Napíšte mi do komentov, ako to voláte doma. Niekto mrvenička tuším. U nás je mrvenička cesto do polievky. Má to ešte nejaký iný názov? Prípadne oficiálny názov?).

    Jahodová torta z obdobia pred Varechou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V miske mixérom (klasika, všestranný ručný ponorný mixér) zmixujeme dva tvarohy (nie vaničkové, ale tie také kocky zabalené ako maslo, z ktorých nechutne tečie), mlieko, vanilkový cukor, pol hrnčeka práškového cukru, kelímok kyslej smotany (teda len obsah, bez kelímka), pudingový prášok a väčšinu z 500g jahôd.

    Jahodová torta z obdobia pred Varechou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Menšinu si pokrájame na kocky a tak vmiešame do rozmixovanej...nejde mi na rozum to slovo, takže do rozmixovanej VECI, ktorú sme pripravili o krok vyššie :)

    Jahodová torta z obdobia pred Varechou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dno tortovej formy vystleme papierom na pečenie a vysypeme tam 3/4 posýpky. Teraz by sa to správne malo volať podsýpka teda, nie? ;)

    Jahodová torta z obdobia pred Varechou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na to vylejeme jahodovo-tvarohovú zmes. Áno, to je to slovo. Ale už to nejdem opravovať, takto sa mi to viac páči.

    Jahodová torta z obdobia pred Varechou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Posypeme zvyšnou posýpkou (krásna veta).

    Jahodová torta z obdobia pred Varechou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dáme piecť na 180 stupňov na cca 3/4 hodinu, kým povrch pekne nezružovie.

    Jahodová torta z obdobia pred Varechou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Nebojte sa toho, že to ostane takmer tekuté. Nechajte to dokonale vychladnúť, môžte na chvíľu šupnúť do chladničky. Ale naozaj krájajte až vychladnuté.

    Jahodová torta z obdobia pred Varechou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    A šup s tým do svojich útrob :) Inak je to dosť sýte a súčasne svieže. Dobrú chuť!

    Jahodová torta z obdobia pred Varechou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    No a keďže mal ten môj muž narodky, tak finálny výtvor vyzeral nejak takto. Nič svetoborné, ale s dvomi deťmi zavesenými na nohách celkom fajn :)

    Jahodová torta z obdobia pred Varechou (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

3sandra3
super tortička... nemusím si recept vystrihovať a lepiť , ale šup ,,, a ide do kk
používateľ nemá avatar
hag
hag
Recept na jedničku, popis úplne dokonalý. Dobre som sa zabavila :)
bambulka368
pekný recept :) uz je v KK... najviac sa mi paci "kelímok kyslej smotany (teda len obsah, bez kelímka)" :D
abul
Pekný recept. My to doma voláme "drobenka", ako je to správne neviem. Vyskúšam s rebarborou. Ďakujem za inšpiráciu.
egresik
Pekny recept, zozeniem jahody a skusim. Paci sa mi, ze je sviezi.
egresik
Este mam jednu otazku: pudingovy prasok siel do tej tvarohovej plnky? Asi iba ako prasok, ze?
afataga
ja strasne nemam torty s tukovou plnkou, preto ani taketo veci nevolam torta, lebo mi to evokuje trotu :-) velmi podobny recept tu uz bol, ale pod inym nazvom, robila som ho dva krat s mrazenym ovocim v zime, mozem potvrdit, ze je to mnamkove a ze sa pecie cele naraz, my tu mrviacu vec volame mrvenica, davam aj trochu vlociek
boise
@egresik ano prepac, ide presne do tej plnky, iba sa tam nasype prasok, idem to doplnit :)
ariela6
maš tu tortičku velmi peknu prave rozmyšlam čo upiect zajtra s jahodami my zase mame s manželom vyročie tak vyberam aj tvoju si zaradim do vyberu
martamm
Boise, veľmi pekná a jednoduchá tortička, perfektný fotopostup a vtipný text, jedným slovom super. jahody sú v záhrade, tak už zajtra by mohla byť u nás na stole :)
monniee
Krásna mňamková tortička :) My to voláme odjakživa mrvenička :)
rea1
vyzerá pekne, tvaroh mám, jahody kúpim ... tiež by som nemala jesť sladké, ale keď nikomu nepoviem ... :-) veru to ja dnes či zajtra spravím.
u nás sa tá vec volá posýpka alebo drobenka. lebo mrvenička a drobenička sú zavárky do polievky. :-)))
samanka
@boise s týmto receptom si mi teda veeeľmi pomohla a ulahodila, rýchla dobrotka, toto potrebujem, lebo neviem, čo skôr a ešte sa mi ohlásila návšteva.....ingrediencie mám, bude tortička...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia