Foto: boise
Pamätáte si ešte to predvarechové, predinternetové obdobie? Keď sme si recepty vystrihovali z časopisov a lepili do zošitov, alebo zakladali do kníh. Prípadne pracne Zobraziť celý popisPamätáte si ešte to predvarechové, predinternetové obdobie? Keď sme si recepty vystrihovali z časopisov a lepili do zošitov, alebo zakladali do kníh. Prípadne pracne opisovali. Triedila som jeden takýto zošit. A našla som tam túto tortu. Nemala by som jesť toľko sladkého...Ale manžel mal narodky. A slušnosť káže ochutnať spolu s oslávencom :D
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Maslo rozpustíme. Do hlbokého taniera alebo misky nasypeme hrnček polohrubej múky, pol hrnčeka práškového cukru, pol balíčka prášku do pečiva. Premiešame a pridáme roztopené maslo. Vyrobíme posýpku (každý to volá inak, sranda...Napíšte mi do komentov, ako to voláte doma. Niekto mrvenička tuším. U nás je mrvenička cesto do polievky. Má to ešte nejaký iný názov? Prípadne oficiálny názov?).
-
2
V miske mixérom (klasika, všestranný ručný ponorný mixér) zmixujeme dva tvarohy (nie vaničkové, ale tie také kocky zabalené ako maslo, z ktorých nechutne tečie), mlieko, vanilkový cukor, pol hrnčeka práškového cukru, kelímok kyslej smotany (teda len obsah, bez kelímka), pudingový prášok a väčšinu z 500g jahôd.
-
3
Menšinu si pokrájame na kocky a tak vmiešame do rozmixovanej...nejde mi na rozum to slovo, takže do rozmixovanej VECI, ktorú sme pripravili o krok vyššie :)
-
4
Dno tortovej formy vystleme papierom na pečenie a vysypeme tam 3/4 posýpky. Teraz by sa to správne malo volať podsýpka teda, nie? ;)
-
5
Na to vylejeme jahodovo-tvarohovú zmes. Áno, to je to slovo. Ale už to nejdem opravovať, takto sa mi to viac páči.
-
6
Posypeme zvyšnou posýpkou (krásna veta).
-
7
Dáme piecť na 180 stupňov na cca 3/4 hodinu, kým povrch pekne nezružovie.
-
8
Nebojte sa toho, že to ostane takmer tekuté. Nechajte to dokonale vychladnúť, môžte na chvíľu šupnúť do chladničky. Ale naozaj krájajte až vychladnuté.
-
9
A šup s tým do svojich útrob :) Inak je to dosť sýte a súčasne svieže. Dobrú chuť!
-
10
No a keďže mal ten môj muž narodky, tak finálny výtvor vyzeral nejak takto. Nič svetoborné, ale s dvomi deťmi zavesenými na nohách celkom fajn :)
u nás sa tá vec volá posýpka alebo drobenka. lebo mrvenička a drobenička sú zavárky do polievky. :-)))