Foto: jerica
@jerica ponúkam moju verziu , je jednoduchá k dostupnosti surovín, práve som dokončila obedík , recept je podľa mojej chuti ale palacinka bol nápad Zobraziť celý popis@jerica ponúkam moju verziu , je jednoduchá k dostupnosti surovín, práve som dokončila obedík , recept je podľa mojej chuti ale palacinka bol nápad mojej kamarátky , len ona vyprážala šparglu obalenú v šunkovom pláte a palacinke mne viac vyhovuje bešamel a bez šunky.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistila som polovicu z balíka pre nás dvoch,
-
2
kastról s vodou a zelenou vegetou/ligurček,soľ
-
3
dáme parák na knedle
-
4
na parák som dala šparglu , brokolicu , mrkvu a zelenú vegetu-ligurček: prikryté nechala som pariť ,
-
5
medzi tým ako sa zelenina parila som si pripravila na slano palacinky a bešamel so šampiňónmi , palacinkové cesto : dve vajíčka,mlieko,hladká múka , soľ,málinko kr.cukru a posekaná zelená vegeta , vyšľahať do jemnej hladkej konzistencie ,
-
6
bešamel , maslo , hladká múka spravím bledú zápražku , zaliala som vodou z parenej zeleniny pridala cesnak a šampiňóny, sladkú smotanu na šľahanie (nesolila som , voda zo zeleniny bola slaná ) pridávam mlieko až do hladkej konzistencie
-
7
palacinky boli raz dva :-))
-
8
dobrúchuť :-))
Velmi dobry recept Jarka.