Foto: natassa22
Keďže sú sviatky, obchody zatvorené, a nám došlo pečivo, musela som byť kreatívna. A tak som v rúre upiekla jednoduchý a výborný chlebík.
porcií
príprava
na 250 °C
Postup
-
1
Do misy nasypeme múku. V pohári si vymiešame droždie s teplou vodou, a vylejeme to do múky. Pridáme soľ, kmín, olej a všetko vymiešame do cesta. Necháme pokysnúť cca 1hod.
- 2
Janskú misu (alebo aj vysoký plech) vysypeme múkou, "vylejeme" do nej pripravené cesto, rukami vyformujeme, popicháme vidličkou. Dáme do predohriatej rúry na 250 st. na 20 min. piecť. Následne teplotu znížime na 180 st. a necháme dopiecť ďalších 40 min. Rúru v procese pečenia neotvárame.
- 3
Po uplynutí doby peečenia chlebík vytiahneme, múku z neho oprášime, a potrieme slanou vodou. Necháme na mriežke vychladnúť. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu