
Slivkové buchtičky, pýcha mojej babičky
Rád sa vraciam pod „šurc“ našej babičky. Som už skoro ¾ storočia na svete, ...

Paštéta z husacej pečene s nakladanými hubami
Kuracie prsia a husaciu pečeň očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Najemno nakrájanú šalotku restujeme na...

Aromatické kuracie kúsky v kukuričných lupienkoch
Rýchly a veľmi jednoduchý recept na šťavnaté kuracie prsia v chrumkavom obale....

Cigánsky guláš
Na tuku speníme cibuľu dozlatista, pridáme mäso pokrájané na kocky, zaprášime ho paprikou, múkou...

Fazuľa s párkom
U kolegu pri posedení v pivnici som objavil fazuľu s párkom. Keďže mi chutila, vypýtal...

Mäso s omáčkou z medvedieho cesnaku
Tento recept vznikol čírou improvizáciou, keď som z mraziaka vytiahla nádobku plnú pesta z medvedieho cesnaku....

Slíže zo Slovenského Grobu
Je to jedno z mojich veľmi obľubených jedál a jeho chuťou som nakazil aj praiteľov.

Kuracia nátierka
Ľahučká diétna kuracia nátierka. Ostalo vám mäsko z kuracej polievky, aj mrkvička? Tak šup-šup, ...

Tofu s cibuľkovou omáčkou
Jarnú cibuľku očistíme a nakrájame na krúžky. Pripravíme si ostatné suroviny.

Pečené plnené žemle
Včera som robila langoše a ostalo mi cesto. Chcela som vyskúšať niečo nové a celkom sa...

Makovo-slivkový podpecník
Z mlieka, cukru, zo sušeného droždia a z lyžičky múky pripravíme kvások a necháme 15 minút postáť....

Bezlepkové odpaľované koláčiky éclairs s maslovým krémom
Máte radi bezlepkové odpaľované koláčiky? Čo by ste povedali na také venčeky, veterníky alebo fajnové francúzske...

Kávová zmrzlina
Ako si jednoducho vyrobiť zmrzlinu bez stroja na zmrzlinu. Kávovú príchuť si môžeme zameniť podľa chuti...

Karamel a slaný karamel
Výborný, rýchlo hotový karamel, ktorý môžete dať na rôzne zákusky, na palacinky, lievance či poliať si ním zmrzlinu....

Plnené pečené zemiaky
Výborné jedlo, ktoré sa môže kombinovať s ľubovolnou plnkou. Pečené zemiaky sa nemusia iba plniť, ...

BLT sendvič
"BLT" znamená "Bacon Lettuce Tomato", v preklade slanina, šalát, rajčina (paradajka). Je...

Bramboračka s bedlou
Tak když jsem chtěl ukázat bedlu na klacíku psal i o polévce. Vím, že tu...

Zemiaky plnené baklažánom a šampiňónmi
Väčšie zemiaky umyjeme, rozložíme na plech a v rúre vyhriatej na 200°C pečieme cca 50 minút....

Guláš Cassovia s hovädzinou a hubami
Ostala mi ½ pokrájaných húb. Gulášom nič nepokazím! Spomenul som si na rcp, aký som...

Torta na prijímanie č. 2
Piekla som pre švagrinej vnúčika tortu na prijímanie. Robila som nový krém tak si ju sem...

Pomerančový krém
Pomeranče vymačkáme, potřebujeme 600 ml pomerančové šťávy. Přidáme cukr, žloutky a Solamyl, vše...

Linecký tvarohový koláč s rebarborou a so snehom
Jemný, šťavnatý a osviežujúci. Ovocie sa dá obmieňať podľa sezóny.