Foto: smajliqa
recept mám z knižky VEľKÁ KUCHÁRKA
porcií
na 160 °C
Postup
-
1
zmäknutý tuk+ cukor+ žĺtky + kakao = vymiešame dopenista.
- 2
pridáme rum, šťavu, vlažné mlieko, a časť preosiatej múky.
- 3
z bielkov ušľaháme tuhý sneh, a so zvyšnou múkou zmiešanou s PDP vmiešame zľahka do cesta. do formy na srnčí chrbát dáme na spod trochu cesta a ukladáme zlepené piškóty džemom vo dvoch radoch.
- 4
prikryjeme zvyšným cestom.pomaly pečieme asi 30 minút. prvých 20 minút pečieme pri 160 C, potom zvýšime na 180 C.
- 5
vyklopíme a necháme vychladnúť. polejeme čokoládaou. nakrájame a podávame.mnam :)
- 6
malá rada: dajte veľa džemu medzi piškóty, nebude koláčik suchý. a tiež už druhý raz budem dávať viac rumu, ako je uvedené v recepte. aspoň 3 lyžice. inak je vynikajúci.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu