Mačacie očká

smajliqa - fotkasmajliqa, 20. marca 2014
Mačacie očká
Foto: smajliqa

recept mám z knižky VEľKÁ KUCHÁRKA

10
porcií
30 minút
na 160 °C

Suroviny

80 g (margarín)
100 g
3 ks (surové)
3 PL
1 PL (rum)
1 PL
100 ml
150 g
1 čl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    zmäknutý tuk+ cukor+ žĺtky + kakao = vymiešame dopenista.

  2. 2

    pridáme rum, šťavu, vlažné mlieko, a časť preosiatej múky.

  3. 3

    z bielkov ušľaháme tuhý sneh, a so zvyšnou múkou zmiešanou s PDP vmiešame zľahka do cesta. do formy na srnčí chrbát dáme na spod trochu cesta a ukladáme zlepené piškóty džemom vo dvoch radoch.

  4. 4

    prikryjeme zvyšným cestom.pomaly pečieme asi 30 minút. prvých 20 minút pečieme pri 160 C, potom zvýšime na 180 C.

  5. 5

    vyklopíme a necháme vychladnúť. polejeme čokoládaou. nakrájame a podávame.mnam :)

  6. 6

    malá rada: dajte veľa džemu medzi piškóty, nebude koláčik suchý. a tiež už druhý raz budem dávať viac rumu, ako je uvedené v recepte. aspoň 3 lyžice. inak je vynikajúci.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre
Super nápad,a ešte keď sa dajú tie "oči" trocha do šikma s lepením zvislo,bude to fakt vyzerať ako mačacie oči:-) na baby žúrku:-)bez toho rumu;-)
Tento recept poznám, ale v menšej obmene. Pre uložením piškót sa cesto posype malinami, napiškóty opäť prídu maliny a až potom zvyšok cesta. Vyskúšaj, v tejto verzii to vôbec nie je suché.
poznam ten, recept je dekorativny a chutney.