Perníkový koláč
Perníkový koláč

Hrnčekový perník

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 10. apríla 2024
15-20 minút
na 200 °C

Suroviny

2,5 hrnčeka (1 hrnček = 200 ml)
1 KL
1 KL
1 PL
1 hrnček
1,5 hrnčeka (alebo Mirinda)
1 hrnček
Na potretie:
3-4 PL
Poleva:
150 g
 pár kvapiek




Postup

  1. 1

    Cukor, džem, Fantu (alebo Mirindu) spolu zmiešame metličkou. Pridáme sypké suroviny (kakao, múka, perníkové korenie, sóda bikarbóna).

  2. 2

    Všetko spolu vymiešame a cesto vylejeme do vymasteného a pomúčeného menšieho plechu. Môj bol 25x 20 cm. Pečieme 15-20 minút na 200 °C, závisí od rúry.

  3. 3

    Ešte teplý koláč natrieme džemom a polejeme čokoládou rozpustenou s pár kvapkami oleja.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia