Hrnčekový perník
15-20 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
| 2,5 hrnčeka (1 hrnček = 200 ml) |
|
| 1 KL |
|
| 1 KL |
|
| 1 PL |
|
| 1 hrnček |
|
| 1,5 hrnčeka (alebo Mirinda) |
|
| 1 hrnček |
|
| Na potretie: | |
| 3-4 PL |
|
| Poleva: | |
| 150 g |
|
| pár kvapiek |
|
Postup
-
1
Cukor, džem, Fantu (alebo Mirindu) spolu zmiešame metličkou. Pridáme sypké suroviny (kakao, múka, perníkové korenie, sóda bikarbóna).
- 2
Všetko spolu vymiešame a cesto vylejeme do vymasteného a pomúčeného menšieho plechu. Môj bol 25x 20 cm. Pečieme 15-20 minút na 200 °C, závisí od rúry.
- 3
Ešte teplý koláč natrieme džemom a polejeme čokoládou rozpustenou s pár kvapkami oleja.
Tiež perníkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu