Šľahačková slza
Foto: Potravinarskavyrobaliana
40 minút
príprava
príprava
10 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
5 PL |
|
5 PL |
|
štipka |
|
Plnka: | |
300 ml |
|
2 bal. |
|
1 bal. |
|
50 ml |
|
2 bal. |
|
2 PL |
|
|
|
Poleva: | |
1 bal. |
|
200 g |
|
5 PL |
|
1 KL |
|
Postup
-
1
Cesto: Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny. Postupne pridáme múku s kypriacim práškom a zľahka vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov. Rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 180 °C asi 10 minút. Upečený horúci plát v polovici prehneme (preložíme).
- 2
Želatínu číru dáme do vody napučať. Šľahačkové potešenie vyšľaháme v mlieku a primiešame jogurt. Napučanú želatínu zahrejeme v mikrovlnnej rúre do rozpustenia kryštálikov a hneď všľaháme do šľahačky s jogurtom. Podľa chuti osladíme práškovým cukrom.
- 3
Vychladnutý korpus roztvoríme a natrieme plnkou. Do stredu na plnku poukladáme ovocie a preložíme na polovicu.
- 4
Povrch koláča polejeme punčovou polevou, ktorú pripravíme podľa návodu na obale.
Tiež Šľahačkový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
5 PL vody je údaj,ktorý by sa vôbec nemal používať.PL môže mať od 7ml až po 18ml,stačí si pozrieť na nete alebo odvážiť svoje polievkové lyžice doma (mám 7ml a 12ml a to je rozdiel).Sama Liana na stránke tesca udáva v návode 200gr práškového cukru,že sa rovná 8PL a tiež to môže byť 1PL od 12-22gr,čiže ani 22gr lyžica nie je 200gr ☺Nemám rada takéto miery a nerozumiem,prečo sa používajú.A u polevy je to tak malé množstvo,že nepresnosť zapríčiní neúspech a sklamanie.
Nejsem si jistá, jestli a vůbec by držala i s menším množstvím vody... na reze je vidno vysoká vrstva polevy a drží jako z marcipánu. Jen jednou jsem podobnou práškovou polevu koupila a víckrát už ne.