Tento recept je receptom všetkých mojich kolegýň a pečiem ho hlavne keď máme hostí. Piekla som ich už aj na svadbu. Slimáky sú výborné Zobraziť celý popisTento recept je receptom všetkých mojich kolegýň a pečiem ho hlavne keď máme hostí. Piekla som ich už aj na svadbu. Slimáky sú výborné k vínku.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
V jednom dl mlieku a trošku cukru dáme vykysnúť kvások. Vlejeme ho do hladkej múky špeciál, pridáme nastrúhanú Heru, syrokrémy, jedno vajce a jeden žĺtok a trošku soli. Uvedené prísady spracujeme, cesto rozdelíme na 10 až 12 bochníkov. Každý bochník rozvaľkáme na kruh, ktorý radielkom rozdelíme na 8 trojuholníčkov.
- 2
Pripravíme si plnku zo zomletých škvariek, ktoré posolíme, okoreníme a vmiešame sneh z jedného bielka. Plnku natrieme na trojuholníčky, každý zrolujeme do tvaru slimáka. Poukladáme na vymastený plech. Potrieme vajcom a posypeme strúhaným syrom. Necháme asi 30 minút podkysnúť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 stupňoch Celzia doružova.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu