Škvarkové slimáky

evkalibka - bez fotkyevkalibka, 15. decembra 2009

Tento recept je receptom všetkých mojich kolegýň a pečiem ho hlavne keď máme hostí. Piekla som ich už aj na svadbu. Slimáky sú výborné k vínku.

60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
250 g
1 krabička
40 g
1 dl
3 ks
400 g
70 g
trošku
trošku
trošku

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V jednom dl mlieku a trošku cukru dáme vykysnúť kvások. Vlejeme ho do hladkej múky špeciál, pridáme nastrúhanú Heru, syrokrémy, jedno vajce a jeden žĺtok a trošku soli. Uvedené prísady spracujeme, cesto rozdelíme na 10 až 12 bochníkov. Každý bochník rozvaľkáme na kruh, ktorý radielkom rozdelíme na 8 trojuholníčkov.

  2. 2

    Pripravíme si plnku zo zomletých škvariek, ktoré posolíme, okoreníme a vmiešame sneh z jedného bielka. Plnku natrieme na trojuholníčky, každý zrolujeme do tvaru slimáka. Poukladáme na vymastený plech. Potrieme vajcom a posypeme strúhaným syrom. Necháme asi 30 minút podkysnúť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 stupňoch Celzia doružova.

Diskusia k receptu

pivonka
Nedala by sa zavesiť fotka? Recept sa mi páči. Len - stačí 1 dl mlieka? Nie je cesto tuhé?
evkalibka
Milá pivonka, fotku nemám, ale stačíl1 dl mlieka tak ako je to v recepte

Zaujímavé video z archívu TV Varecha