Foto: meggienka76
Keď budete chcieť, aby sa Vám niečo príjemne rozplývalo v ústach, pripravte si túto úžasnú čokoládovú penu.
porcií
príprava
Postup
-
1
Najprv si dáme rozpustiť čokoládu nad vodným kúpeľom. Pripravíme si zvlášť do 2 misiek po 50g cukru, bielka a žĺtka. Žĺtka s cukrom šľaháme 3 minúty na najvyšších otáčkach(môžme pridať aj citrón. kôru). Následne vyšľaháme bielka s cukrom a samostatne šľahačkovú smotanu.
-
2
Takto vyšľahané ingrediencie začneme postupne spájať.
-
3
Najprv spojíme čokoládu so žĺtkami.
-
4
Primiešame amaretto.
-
5
Vmiešame vyšľahanú nie úplne dotuha šľahačku,ale nie celú, len 4 PL!!!
-
6
Zľahka spojíme s vyšľahaným snehom.
-
7
Opatrne vmiešame nastrúhanú čokoládu.
-
8
Jemne navrstvíme do nádoby, ktorá sa dá uzatvoriť a dáme aspoň na 1 hodinu do chladničky.
-
9
Podávame so zvyškom vyšľahanej šľahačky a malinovým prelivom.
Diskusia k receptu