Šošovicová polievka so zeleninkou

diabambulka - fotkadiabambulka, 28. marca 2011

akú varí naša babka :-)))

5-6
porcií
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
1 ks
1 ks
1/4 ks
1 ks
200 g
3 ks
2 ks
100 ml
1 PL
1 PL
100 g




Postup

  1. 1

    Šošovicu preberieme, umyjeme a namočíme na 1 hodinu do vody. Potom ju varíme spolu so zeleninou ( petržlen, mrkva, zeler, zemiaky ), bobkovým listom, čiernym korením a osolíme. Keď je všetko mäkké pridáme nakrájanú, opraženú slaninu s cibuľou, múku rozmiešanú so smotanou, kečup a povaríme. Na koniec pridáme majoránku (nemusíme ) alebo petržlenovú vňať. Dobrú chuť :-)))

    Šošovicová polievka so zeleninkou - obrázok 1

Diskusia k receptu

lyali
O tomto čase si mi narobila chute na Tvoju polievčičku. Polievky veru ľúbim. KK :-)
lucylee
kečup mám veľmi rada, ale tu sa mi moc nehodí, takže pre mňa bez slaniny a kečupu :)
kata50
Trochu kečupu cca 1PL dávam do šošovice aj ja. Šošovica a paradajky sa ľúbia... Ukladám si do KK. :-))
hviezdickaz
fiha,ani ja takuto kombinaciu nepoznam,takze pri najbllizsej prilezitosti ju vyskusam :) , ukladam KK
evilauri
Mnam, tato polievocka vyzera velice chutne, nasa 3-rocna dcera je na vareche kazdy den, ked zbadala foto tak ma rychle tlacila do kuchyne, ze toto ideme varit :-))) Akurat, ze sme nemali doma sosku, tak az zajtra, vdaka za receptik :-)
diabambulka
:-))) tá je ako môj synček tiež trojročný, príde ku počitaču a hovorí mi že maminka ukáž čo je to, nooo to by sme si mohli uvariť, dobre? a tak surfujeme a hľadáme inšpiráciu :-))) vidím že niesme sami :-)))
ninusa27
musím sa priznať, že odkedy som sa tu zaregistrovala, nemám večer stres, čo zasa zajtra variť :O) ďakujem za receptíky a ukladám!!!
diabambulka
ninusa27 super, to som rada, tak ja v kľude môžem pridávať ďalšie receptíky, som rada, keď niekoho inšpirujem : čo dnes variť a ešte radšej som keď sa stretnem s pozitívnym ohlasom , že vyskúšali a páčilo sa :-)))
diabambulka
:-DDD
Veľkééé ďakujem
U nás doma je polievka základ :-))) som rada, že Vám chutia...
maartina
mne sa tiež obed bez polievky neráta :) ...dnes som varila práve túto, no bez slaninky a ani som netušila, ako trochu kečupu môže zlepšiť chuť polievky ...vďaka za tip
zuzanakovalcikova
Urcite vyskusam:)Tiez ako ninisa27 sa vdaka vareche netrapin,co zajtra uvarim:)Tu vzdy najdem inspiraciu:)Dnes bude tvoja polievocka diabambulka:D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia