Jahňacie kofty s tahini dresingom
Rastislav Bekeš
šéfkuchár a majiteľ penziónu Harmónia v Suchej nad Parnou, 2. marca 2017
šéfkuchár a majiteľ penziónu Harmónia v Suchej nad Parnou, 2. marca 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
1/2 KL nahrubo pomleté |
|
1,5 KL |
|
1/2 KL |
|
1 KL |
|
1/2 KL |
|
2 krajce bez kôrky |
|
1 ks |
|
Tahini dresing: | |
2 PL (sezamová pasta) |
|
1 PL |
|
1 strúčik |
|
2 PL |
|
1 PL nasekaná |
|
podľa chuti |
|
2-3 PL |
|
Postup
-
1
Mäso očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Do kuchynského robota vložíme mäso, cibuľu, cesnak, nahrubo pomleté čierne korenie, rascu, škoricu, mletú papriku, soľ, chlieb a vajce. Všetko dôkladne zmixujeme až dosiahneme jednotnú konzistenciu.
- 2
Zmes rozdelíme na 12 dielov, vyformujeme z nich kofty a napichneme ich na ražne alebo špajdle, na uľahčenie práce si môžeme ruky namočiť do vody alebo do oleja. Kofty grilujeme 10 minút na mierne rozpálenom grile za stáleho otáčania, kým nestmavnú.
- 3
Tahini dresing: tahini, citrónovú šťavu, cesnak, vodu, smotanu, petržlenovú vňať a soľ dáme do misky a dôkladne premiešame. Podávame ku koftám. Ako prílohu môžeme zvoliť grilované paradajky alebo zeleninový šalát.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ked si pozriete na tejto linke:
en.wikipedia.org/wiki/Kofta...
časť Naming, mozete sa dozvediet, ze kofty sa v kazdej krajine nazyvaju trosku inak. Napr. v Turecku su to köfte, ale napr. v Afganistane kofta.
Fííha,niektore nazvy ani prečitat neviem :-) Dakujem milá @Redakcia teraz som o niečo mudrejšia :-)
Sme radi, ze sme mohli pomoct :)
Aj v Indii su to kofty :)