Jahňacie kofty s tahini dresingom

Rastislav Bekeš
šéfkuchár a majiteľ penziónu Harmónia v Suchej nad Parnou, 2. marca 2017 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Jahňacie kofty s tahini dresingom Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
25 min
príprava
10 min
tepelná úprava

Suroviny

600 g
1 ks
2 strúčiky
1/2 KL nahrubo pomleté
1,5 KL
1/2 KL
1 KL
1/2 KL
2 krajce bez kôrky
1 ks
Tahini dresing:
2 PL (sezamová pasta)
1 PL
1 strúčik
2 PL
1 PL nasekaná
 podľa chuti
2-3 PL
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Mäso očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Do kuchynského robota vložíme mäso, cibuľu, cesnak, nahrubo pomleté čierne korenie, rascu, škoricu, mletú papriku, soľ, chlieb a vajce. Všetko dôkladne zmixujeme až dosiahneme jednotnú konzistenciu.

  2. 2

    Zmes rozdelíme na 12 dielov, vyformujeme z nich kofty a napichneme ich na ražne alebo špajdle, na uľahčenie práce si môžeme ruky namočiť do vody alebo do oleja. Kofty grilujeme 10 minút na mierne rozpálenom grile za stáleho otáčania, kým nestmavnú.

  3. 3

    Tahini dresing: tahini, citrónovú šťavu, cesnak, vodu, smotanu, petržlenovú vňať a soľ dáme do misky a dôkladne premiešame. Podávame ku koftám. Ako prílohu môžeme zvoliť grilované paradajky alebo zeleninový šalát.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist