Jahňacie kofty s tahini dresingom

Rastislav Bekeš
šéfkuchár a majiteľ penziónu Harmónia v Suchej nad Parnou, 2. marca 2017
Jahňacie kofty s tahini dresingom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
25 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
1 ks
2 strúčiky
1/2 KL nahrubo pomleté
1,5 KL
1/2 KL
1 KL
1/2 KL
2 krajce bez kôrky
1 ks
Tahini dresing:
2 PL (sezamová pasta)
1 PL
1 strúčik
2 PL
1 PL nasekaná
 podľa chuti
2-3 PL




Postup

  1. 1

    Mäso očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Do kuchynského robota vložíme mäso, cibuľu, cesnak, nahrubo pomleté čierne korenie, rascu, škoricu, mletú papriku, soľ, chlieb a vajce. Všetko dôkladne zmixujeme až dosiahneme jednotnú konzistenciu.

  2. 2

    Zmes rozdelíme na 12 dielov, vyformujeme z nich kofty a napichneme ich na ražne alebo špajdle, na uľahčenie práce si môžeme ruky namočiť do vody alebo do oleja. Kofty grilujeme 10 minút na mierne rozpálenom grile za stáleho otáčania, kým nestmavnú.

  3. 3

    Tahini dresing: tahini, citrónovú šťavu, cesnak, vodu, smotanu, petržlenovú vňať a soľ dáme do misky a dôkladne premiešame. Podávame ku koftám. Ako prílohu môžeme zvoliť grilované paradajky alebo zeleninový šalát.

Diskusia k receptu

cesminaz
Zaujimavy nazov,vraj "kofty" :-)) nevyznam sa sice v nazvach v arabskej kuchyni,ale trocha pochybujem ze sa to tak volá :-) ,ale ak predsa,tak prepáčte.Mne to vyzera ako köfte,alebo čevabčiči :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia